DIANALUND
Troldestenene i Dianalund

Troldestenene

Alle er enige om at de stammer fra Bronzealderen. Ingen ved imidlertid, hvad de har været brugt til. De fleste gætter på, at de er rester af et observatorium.

Her er et uddrag fra Langs landevej 255 bind 3, 2007 udgaven af Jørgen Mogensen:

Sagnet fortæller, at to trolde var blevet gale på hinanden. Den ene boede i Sobjerg Banke den anden i Galtebjerg. De var så sure, at de begyndte at kaste sten efter hinanden. Da de imidlertid gjorde det på samme tid, tørnede stenene sammen i luften og faldt ned her nord for Tersløse. At den historie er rigtig kan ses deraf, at der i den ene sten var aftryk af troldens 5 finger­spidser. Han havde nemlig boret fingrene ind i stenen for at få bedre fat. Ca. 6 cm dybe er hullerne. Den anden trold, som var en dametrold, brugte sit hårbånd som slynge. Derfor skal man kunne se en ca. 80 cm lang, glat fure i den anden sten. De to trolde blev for øvrigt siden gode venner. Så gode faktisk, at de giftede sig. Derfor kunne folkene i Tersløse og Skellebjerg sogne en tidlig morgen og formiddag se et gevaldigt optog af brudegæster komme fra Stenlille og gå ind i Sobjerg Banke. Det var en bryllupsfest, der siger spar to til, hvad vi ellers har oplevet. For den er endnu ikke slut. I alt fald har ingen set bryllupsgæsterne komme ud af højen igen.

Men stenene ligger ved Tersløse. Og de vender sig, hver gang de lugter friskbagt brød i denne by.

Du kan læse mere om Troldestenene her: http://gammeldianalund.dk/oldtid1.html

Troldestenene om vinteren

Troldestenene om vinteren

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed