DIANALUND

EDUR på Kragerup Gods

EDUR havde inviteret sine medlemmer til rundvisning og foredrag med godsforvalter Olav Ditlevsen. De fik fortællingen om hvordan Olav først startede som elev på godset og sidenhen blev gift med godsejer Birgitte Dinesen.

Go High og Vindmøller

Siden Birgitte overtog godset fra sin far, har den stået på modernisering og ombygning af hele ejendommen. Den første store drejning var da Birgitte og Olav kom på ideen om at opføre Danmarks første klatrepark “Go High” i 2009, som blev en kæmpe succes. Men det der for alvor har båret økonomien til hele eventyret var og er faktisk de 6 vindmøller man kan se lidt væk fra Godset. Disse blev opført i 2012 og leverer strøm til halvdelen af Kalundborg kommunes indbyggere.

Det er siden blevet til massiv modernisering og ombygning af godset så det i dag fremstår med moderne hoteldrift, a la carte restaurant (Blixen), stort fest- og konferencelokale (Kviestalden), samt mulighed for at holde mindre selskab i udkanten af skoven eller i shelterbyen med bålsted, overdækkede langborde, vildmarksbade og sauna.

Gulvvarme

Olav er meget glad for gulvvarme, der er faktisk gulvvarme i den store terrasse ved Blixen, på gangstien op til receptionen, så man slipper for at salte, og ved området hvor der vaskes maskiner så der ikke bliver isglat om vinteren efter vask. Det er naturligvis ikke meget varme der anvendes, men lige nok til at holde områderne frostfrie.

Det var en stor fornøjelse at blive vist rundt af Olva der med masser af humor fortalte alle mulige små anekdoter, blandt andet hvordan hele gårdspladsen blev renoveret under Corona, fordi hvornår skulle man ellers gøre det. Eller at indvielsesdatoen for restaurant Blixen tilfældigvis faldt på Karen Blixens fødselsdag og der var mange flere.

Bliv medlem af EDUR

EDURs styregruppe vil gerne opfordre alle erhvervsdrivende med tilknytning til Dianalund melde sig ind i EDUR, så der kan være flere til at netværke og der kan afholdes flere lignende arrangementer.

Skriv til dem på edur@dianalund.dk og få mere at vide om hvordan du bliver medlem. Du kan også læse mere om EDUR på deres hjemmeside www.edur.dk

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed