DIANALUND

Ny Ejendomsskatteberegning for 2021-23: Hvad du bør vide

I løbet af april 2024 vil adskillige boligejere modtage opdaterede ejendomsskattebilletter fra Sorø kommune for årene 2021-23. Dette sker som følge af, at den oprindelige beregning af grundskylden (ejendomsskatten) for disse år blev foretaget på et midlertidigt grundlag, da vurderingen for 2020 endnu ikke var tilgængelig.

Hvad betyder dette for dig som boligejer?

Nu, hvor de nye vurderinger for 2020 er færdige, vil din kommune beregne den endelige skat baseret på disse vurderinger og efterjustere din grundskyld for 2021, 2022 og 2023. Du vil modtage en ny ejendomsskattebillet for hvert af disse år.

Hvad hvis din grundskyld stiger?

Frem til 2023 var der et loft over, hvor meget din grundskyld kunne stige hvert år. De fleste boligejere er omfattet af indefrysningsordningen for grundskyld, så eventuelle stigninger vil også blive indefrosset, indtil du sælger din bolig.

Læs mere om beregningerne hos Vurderingsportalen: Sådan beregner vi din grundskyld for årene 2021-2023

Hvad hvis du har købt eller solgt en bolig for nylig?

Hvis du er ny boligejer og modtager en opkrævning for en periode, hvor en tidligere ejer ejede ejendommen, bør du undersøge din købsaftale. Det samme gælder, hvis du er en tidligere ejer, og kommunen har udbetalt overskydende grundskyld til den nye ejer. I begge tilfælde er det den nuværende ejer, der vil få en eventuel opkrævning eller tilbagebetaling, når grundskylden efterjusteres.

Læs mere om efterjustering, hvis boligen har fået ny ejer efter 1. januar 2021: Ny ejer efter 1. januar 2021: Efterregulering af grundskyld

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed