DIANALUND

Fildelfia åbner nyt botilbud: Fællesskab og uddannelse for unge med epilepsi og hjerneskade

En smag af fællesskab er på menuen, når STU-eleverne på Filadelfia laver mad sammen. På en typisk dag kan man finde dem samlet i køkkenet på Akacievej i Dianalund, hvor de forbereder lækkerier som Spaghetti Carbonara til frokost. Dette køkken bliver hjertet i et nyt botilbud til unge, der vælger at tage den 3-årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) på Filadelfia.

Til unge mellem 16-25 år

Botilbuddet er skræddersyet til unge mellem 16-25 år, der ikke kan håndtere en almindelig ungdomsuddannelse. Simone Dalby, STU-koordinator, deler sin begejstring: “Vi glæder os over at se de unge vokse og finde vej i livet. Vi skaber den gode hverdag sammen, hvor vi betyder noget for hinanden.”

Der tilbydes plads til fem unge i dette bofællesskab midt i Filadelfias grønne område. Der er særligt fokus på at tilbyde trygge og sikre rammer, hvilket inkluderer vågen nattevagt, som især er vigtigt for elever med epilepsi eller andre behov for tilsyn.

10 forskellige praktikpladser

STU på Filadelfia skiller sig ud ved at tilbyde undervisning og 10 forskellige praktikpladser inden for områder som håndværk, patienthotel, køkken og natur. Botilbuddet giver de unge mulighed for at prøve at bo hjemmefra, samtidig med at de deltager i et fællesskab med andre unge.

STU-programmet på Filadelfia danner bro mellem specialskoler og dagtilbud for voksne, og det giver de unge tre år til at udforske faglige interesser, lære hverdagsfærdigheder og styrke deres sociale kompetencer. Med mulighed for at trække på Epilepsihospitalets ressourcer og ekspertise, er dette botilbud en vigtig brik i at give unge med særlige behov en meningsfuld og kvalitetsrig fremtid.

Tekst og billeder: Lene Løvschall

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed