DIANALUND

Nytårshilsen fra Dianalund Udviklingsråds (DUR) Formand

”Nu det jul igen – og nu det jul igen…” December er en skøn tid med lys på Dianalund Centret, Borgerhuset og på rigtig mange huse og i haver. Jeg bliver glad af at se mange folk i butikkerne, for det er vigtigt, at vi støtter vores lokale forretninger, så køb adventsgaverne, julegaverne og mandelgaven lokalt, hvis det overhovedet er muligt. Jeg er ofte blevet overrasket over, hvad vores gode butikker kan skaffe hjem og servicen er i hvert fald altid god.

Det er også den tid på året, hvor vi kigger tilbage. DUR og undergrupperne har igen haft et travlt år. Vinteren igennem var der skruet ned for varmen og alle talte om alternative varmekilder. DUR afholdt borgermøde om fjernvarme og i starten af 2023 blev der etableret en undergruppe. Gruppen skaffede 60% interessetilkendegivelse, så AffaldPlus og Sorø Kommune har kunnet arbejde videre med dette.

Se mere om fjernvarmegruppen her: Fjernvarme i Dianalund

I februar var 100 udklædte børn til Fastelavn i Holberghallen. De havde også deres forældre med, og der var en herlig stemning, mens tønderne blev banket ned, og de sponsorerede fastelavnsboller blev sat til livs.

I marts var der generalforsamling med en god dialog mellem bestyrelsen og de fremmødte. Det er også DIN by, så kom gerne til næste års generalforsamling tirsdag d. 12.marts 2024.

Sorø Kommune har besluttet at beskære DURs driftstilskud (og alle andre lokalråd) med 10% i 2024. DUR tog initiativ til en indsigelse via et læserbrev, og vi er ikke færdige med at kæmpe for, at driftstilskuddet bliver sat op igen i 2025.

E-DUR og DUR var vært ved en velbesøgt inspirationsaften sammen med Sparekassen Sjælland med spændende indlæg af lokal erhvervsdrivende Nicholai Hansen, Ejvind Pedersen fra Scanmetals, Kirke Stillinge og fra René Nielsen, som en dag vågnede op og manglede begge ben. Alle gik hjem med nye input og forhåbentlig fornemmelsen af et stækt netværk for erhvervsdrivende.

Se mere om E-DUR her: E-DUR – Dianalund Erhvervsforening

Naturgruppen under DUR har fået bevilliget penge til, at arbejde med anlæggelse og information om mere vild natur. I juni var der foredrag om ’Vild med Vilje’ med direktøren for Foreningen ’Vild med Vilje’, hvor vi fik inspiration og gode tips til, hvad vi kan gøre i vores egne haver.

Se mere om Naturgruppen her: Naturgruppen

Traditionen tro, fristes man efterhånden til at sige, for igen i år fik vi sommeren igennem fire gratis Picnickoncerter ’på banen’. Det er hyggeligt – og efterhånden noget jeg forbinder med sommer i Dianalund.

I august blev der holdt et BRAG af en Byfest. Sidste års skuffende Grundlovsdags arrangement blev vendt til OPTUR med et meget veltilrettelagt dagsarrangement med biler, hoppeborg og fodboldturnering. Aftenen bød på fest, og selv om himmelen bestemte sig for at åbne for sluserne ved 22 tiden, så lagde det ikke en dæmper på festen.

Der var igen i år kreative og (u)hyggelige kager til Halloween i Borgerhuset. Eventgruppen under DUR i samarbejde med spejderne og Stop Spild Lokalt afholdt kagekonkurrence og et morsomt opgaveløb.

Se mere om eventgruppen her: Dianalund Event

En undergruppe under DUR har arbejdet benhårdt for at få padelbaner til Dianalund. Mange har sikkert fulgt med i byggeriet, som desværre har ligget stille i nogle uger først pga. forsinkede materialer og senere vejret. Vi har måtte udskyde indvielsen til 2024, dato endnu ukendt, men det skal nok lykkedes, og så er endnu et succesfuldt anlægsarbejde en realitet takket være padelgruppen.

Se mere om padelgruppen her: Padelgruppen

Apropos jul, så sluttede DUR 2022 med fire flotte adventsgaver til Dianalund. Det vil vi ikke stå tilbage for i år, så følg med på facebookgruppen Dianalund, i bygrupperne og på hjemmesiden www.dianalund.dk

Vi vil gerne have at I kender os, så i den kommende tid vil vi dukke op forskellige steder. Støt os gerne med et medlemsskab, så vi fortsat kan have en by i udvikling – det gavner os alle.

Tusind tak til alle undergrupperne under DUR, tak til sponsorer som har bidraget generøst, tak til medlemmerne, som støtter os, tak til mine ”kollegaer” i bestyrelsen – det var ikke sket uden jer.

I ønskes alle et godt nytår – og har DU lyst til at være en del af en undergruppe, stifte en undergruppe eller komme med forslag til en undergruppe, eller være en del af bestyrelsen, så tøv ikke med at kontakte os.

Kristine Christiansen

Formand for DUR
formand@dianalund.dk

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed