DIANALUND

På Banen

Aktivitetsområdet “På Banen” er et stort område beliggende midt i Dianalund med både skatepark, multibane, E-Wall, parkour-område, crossfit- og fitnessområde, en legeplads, et stort klatretårn, petanquebane samt en overdækket scene. Aktivitetsområdet ligger ved Dianalund Borgerhus, der huser Dianalund Bibliotek samt lokalarkivet. Området er nabo til Dianalund Centret, der ligger blot 100 meter væk, så har man brug for noget, er det inde for rækkevidde.

Skateparken

Skateparken er udført i beton af FSR-Beton, som efterhånden har bygget mange anerkendte skateparker rundt omkring i Danmark. Den er udformet, så den kan benyttes af alle, der kører på enten skateboard, løbehjul, løbecykel eller rulleskøjter. Kørestolsbrugere er også velkomne til at prøve kræfter med banen.

Der er i opførelsen af skateparken taget hensyn til den eksisterende beplantning og derfor ligger banen også delvist inde imellem træerne. Der er rundt om skateparken masser af siddepladser.

Multibanen

Multibanen er bygget op med bander hele vejen rundt og med mindre tribuner langs siderne. Det er muligt at spille fodbold, basket og hockey. I multibanen er der indbygget højtalere, så man kan høre musik via sin telefon. Man logger på højtalerne via bluetooth-koden som er 0000 (nul-nul-nul-nul).

E-Wall

I den ene endevæg af multibanen er der opsat en E-wall, der har 4 indbyggede spil, hvor man kan teste hurtighed, hukommelse og samarbejde.

Derudover kan man selv lave quizzer via App’en FIL (PLAY ALIVE), som kan afvikles på E-Wall’en og man kan også bruge de quizzer, som allerede ligger på denne App (BEMÆRK indtil videre er det kun iphones og ipads, der kan arbejde sammen med E-Wall’en der arbejdes på at få åbnet op for android).

Dianalund B&U Kultur har indtil videre lavet følgende quizzer, som de håber, I har lyst til at prøve:

Alfabetet find det næste bogstav / de næste bogstaver
Dianalund B&U Kultur The Quiz

Dianalund – Nøøj, det’ for børn

Hovedstæder i Europa

Kvadrattal

2-tabellen
3-tabellen
4-tabellen
5-tabellen
6-tabellen
7-tabellen
8-tabellen
9-tabellen

Vejledning

Først skal man hente app’en “playalive” Søg på “FIL” i App Store.
Når app’en er hentet og man står foran E-Wall’en, skal man gøre følgende:

  1. Under Wi-Fi på iphone/ipad vælges “E-Wall”
  2. Gå ind i app’en og vælg “Hent øvelser”, indtast dernæst navnet på quizzen i søgefeltet
  3. Vælg den ønskede quiz og tryk dernæst på “Hent øvelsen”
  4. Når øvelsen er hentet, trykkes på “Start” og så går quizzen i gang på E-Wall’en.
  5. BEMÆ RK: når man sætter quizzen i gang fra iphone/ipad, kan man vælge, om man vil spille som 1, 2 eller 3 hold og om man vil lave quizzen som en øvelse eller konkurrence.

Crossfit- og fitnessområde

På crossfit- og fitnessområdet er der opsat fitnessmaskiner samt crossfit, der kan benyttes på forskellige måder.  Crossfit-udstyret er af mærket Kenguru Pro, som det meget dygtige Team Vici bruger til deres daglige træning. På området er der et skilt med en enkel og overskuelig vejledning, der angiver, hvordan de enkelte maskiner kan benyttes.

Parkour-området

Parkourbanen er udformet så den kan bruges af alle, også selvom man aldrig har prøvet parkour før. Der er udover parkour-elementerne nedfældet nogle enkle symboler, der angiver et cirkeltræningsforløb med mavebøjninger, planke og “sprællemand”.

Klatretårn og legeplads

Legepladserne ved aktivitetsområdet “På Banen” er tænkt som legepladser for alle, der har lyst til at udfordre sig selv og klatre helt til tops i det 7 meter høje klatretårn eller hoppe fra den ene minitrampolin til den anden. Men de ligger også som en ekstra legeplads til byens børneinstitutioner og dagplejemødre, der har legepladserne som et yndet udflugtsmål.

Overdækket scene og mange borde- og bænkesæt

Overalt på området er der opsat borde- og bænkesæt, så medbragt mad kan nydes eller man blot kan sætte sig og hyggesnakke og nyde området.

Der er etableret en scene i det ene hjørne af området, hvorfra det vil være muligt at afholde udendørs arrangementer – både små og store. Scenen er blandt andet tiltænkt som samlingspunkt for den årligt tilbagevendende grundlovsfest.

Arrangementer

Petanquebane

Der etableret en petanquebane bagved legepladsen for de mindre børn. Petanquebanen er blevet til i et samarbejde mellem Dianalund UdviklingsRåd, Brolagt.dk og Unik Brolægning.

Baggrundshistorie

“På banen” er blevet til på initiativ fra Dianalund B&U Kultur, som har stået for projektets udformning, indhentning af tilbud, søgning af fonde og hele det opsøgende arbejde med at finde private sponsorer til projektet. Der har igennem hele forløbet været stor opbakning fra Dianalunds lokale erhvervsliv og mange private har også givet donationer, så projektet kunne blive en realitet. Der er opsat to sponsorvægge på området, hvor man kan se alle, der har været med til at bidrage til projektet.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed