DIANALUND

Flyt til Dianalund

Flyt til Dianalund

- en aktiv by med plads til mere

Dianalund – En by i Sorø kommune

Her kan du se hvad Vores dejlige by Dianalund kan tilbyde dig, sådan helt overordnet. Vi har alt hvad man kan forvente af en mindre by, lige fra flere børnehaver, skole, fritidsaktiviteter, til rigtig gode indkøbsmuligheder i vores butikscenter.

Hvad vil du vide mere om

For dig med små børn

Har du små børn er Dianalund som skabt for dig og din familie. Her finder du to gode børnehaver, en vuggestue og et godt udbud af dagplejere. Du har samtidig mange muligheder for at gå til aktiviteter med barn, og indkøbsmuligheder og lægehus ligger lige i nærheden.

Dianalund – For dig med skolebørn

Har du børn i skolealderen byder Holbergskolen på 9 klassetrin med en god forældreopbakning og et tæt samarbejde omkring børnene. Der er også et væld af muligheder for fritidsaktiviteter lige fra idrætsforeninger til aktivitetsområde med skaterbane og multibane og til teater og skak. Ung Sorø arrangerer ture og aftenhold med blandt andet babypasning og motorlære.

For dig i arbejdsalderen

Dianalund er centralt beliggende på vestsjælland i forhold til flere større byer som Slagelse (16 km), Ringsted (21 km),  Holbæk (25 km) og Kalundborg (30 km).  Der er også kun 90 km til København, så mange Dianalundere pendler hver dag. Vi tør godt love at hvis du slår dig ned i Dianalund, er det svært at undgå at få realtioner og venskaber her i byen.

For dig som er senior

Dianalund har alle dagligdags indkøbmuligheder i byen. Der er både gode togforbindelser og bus til og fra Dianalund. Der er samtidig et velfungerende lægehus. Selvfølgelig byder Dianalund også på mange gode fritidsaktiviteter og rigt foreningsliv, hvor der er masser af muligheder for et møde nye mennesker.

Dagtilbud

I Dianalund kan dine helt små børn blive passet i enten vuggestue eller dagpleje. For de 3 til 6 årige har du mulighed for at vælge mellem enten Ventemøllegårdens børnehave eller Troldehavens børnehave. Der hele foregår i et tæt samarbejde mellem institutioner og forældre. Der er gode store udearealer til alle institutionerne, samt lækre fællesområder for både institutioner og dagplejere og dermed masser af muligheder frisk luft.

Holbergskolen

Holbergskolen i Dianalund er den lokale folkeskole med klasser fra 0. til 9. årgang. På Holbergskolen lægger vi stor vægt på forældreopbakning og et tæt samarbejde omkring børnene. Læringsmiljøet varierer både tværfagligt og projektorienteret. Dette er lige fra naturfagsuger til musicaluger som munder ud i optræden for de øvrige klasser samt forældre. Alle elever bliver også præsenteret for hvad de lokale idrætsforeninger har at byde på i børnenes idrætstimer.

Foreninger

Vi har et stort og mangfoldigt foreningsliv som bæres af mange frivillige ildsjæle. Om du er ung eller ældre – dreng eller pige – om det er en aktiv sport du søger eller en aktivitet med et helt andet indhold, så er der rigtig mange muligheder. Vi har alt fra fodbold til teater og fra spejder til e-sport, det er bare at komme i gang. Du kan finde en liste over foreninger lige her: Foreninger

Fritid - også grøn og gratis

I Dianalund er der mange muligheder for grøn og gratis fritid. Lige ved Dianalund finder du Tersløse Bøgeskov hvor du kan opleve alle farverne ved de skiftende årstider. I Byparken er der svævebane, legeplads og trænings og forhindringsbane, samt en flot natur omkring den store sø. I centrum af byen er der kommet skaterpark´, multibane, klatretårn, legeplads, parkour- og fitnessområde – med andre ord noget for alle aldre og efter fysiske formåen.

Køb grund i Dianalund

Handlemuligheder

I Dianalund er handlemulighederne mange.Der er butikker for enhver smag og til enhver lejlighed, om det er til dagligdag eller fest, med både special forretninger og fødevare butikker, sparekasse og hæveautomater. Bussen stopper ved Dianalund Centret og der er gratis parkering uden tidsbegrænsning lige uden for døren.

Erhvervslivet

I Dianalund er der er mange veletablerede virksomheder, som er kendt for deres ordentlighed og store faglige kunnen. Der er også rigtig mange detailbutikker og liberale erhverv, så skulle du gå med en iværksætter i maven, ønsker at etablere noget nyt eller flytte din virksomhed hertil, er der gode muligheder for det. Du kan altid henvende dig til Dianalunds Erhvervsnetværk eller Sorø Erhverv.

Kultur

Kunstnergården i Dianalund foregår der såvel udendørs som indendørs arrangementer som for eksempel kunsthåndværkermarked, jazzkoncerter og kunst i pinsen. Samtidig er der skiftende udstillinger henover sommeren og efteråret. Teaterforeningen giver der mulighed for at prøve kræfter med teatrets verden. I Dianalund har vi kultur der dur’.

En by i udvikling

I Dianalund har vi et udviklingsråd, DUR, som er bindeled til Sorø Kommune
og tovholder for den udvikling der sker i Dianalund. Vi har ildsjæle som arrangerer Grundlovsfest, Skt. Hans fest, teaterforestillinger og meget mere. SuperBrugsen og Netto har etableret nye flotte butikker i Dianalund centret og vi lægger vægt på at handle lokalt. Hussalget er stigende og samtidig kommer der også flere lejemål til byen. 

Se mere om Sorø kommune og Dianalund

Kontakt Dianalund

  Det hele om Dianalund

  Sponsorer på projekt DEL DIANALUND

  SENSEmarketing_logo_075x_025x
  sparekasse-sjaelland-fyn
  DIF-Logo
  henrik-oscar-henriksen
  superbrugsen-2018-logo
  firkantet-edur-logo@4x
  cropped-dianalund-centret-logo
  Haack_Dianalund.dk_300x250px
  dth-logo
  dif-logo-gennemsigtig
  Dianalund Badminton Logo
  stepla-logo
  moller-madsen-logo-2017
  diana-radio-logo
  Hos Annika Logo
  skelbæklund-byggegrunde-i-dianalund

  del dette

  Nyheder

  velkommen til
  DUR
  Dianalund UdviklingsRåd
  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed