DIANALUND
Vær med til at få Padel til Dianalund

Vil du være med til at få Padel Tennis til Dianalund

Helen Jensen havde set et indslag i fjernsynet om Padel og fik den ide at man skulle prøve at få sådanne baner til Dianalund. Spillet så sjovt ud og gav masser af motion. Helen har derefter været ud og se andre baner  og dem der spillede der, sagde til hende: “Gå i gang ! Det er så sjovt.”

Hun er nu allerede godt i gang og har forbindelse med bla. foreningerne i byen, DUR, DGI, DTF og kommunen og der er p.t. en lille gruppe på 5, som gerne vil have dette projekt op at stå.

Men hvad er Padel (tennis)

Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere børn, unge, ældre og uøvede og handicappede.

Banen er omgivet af både glas og trådhegn. Begge dele bruges aktivt i spillet.

Padel er en helårsaktivitet  og spilles både inden- og udendørs. De fleste udendørsbaner er åbne alle dage, året rundt og har monteret lys, så der kan spilles, efter mørkets frembrud.

Padel har fantastiske fordele, der gør spillet helt unikt:

  • Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport.
  • Det forbedrer din reaktionstid og reflekter.
  • Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere at komme i gang.

Padel er ikke så fysisk krævende , som f.eks. badminton, squash, tennis og fodbold m.fl., hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.

Padel er mere skånsomt overfor knæ og hofter end sport der spilles på et hårdt underlag.

Padel spilles på kunstgræs.

Det er samtidig en social sport, da det altid spilles af 4 spillere.

Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid, end mange andre ketchersportsgrene på grund af rebounds fra væggen og det faktum at bolden, stort set, altid bliver på banen.

Padel spilles med et bat, typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.

Padel banen

Banen er 10×20 meter med et net, der deler banen på midten. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene, er dækket af metalgitter.

200 Baner i Danmark

Der er allerede etableret 200 baner rundt om i Danmark, så hvorfor skulle der ikke også være plads til det i Dianalund. Hvis du vil være med til at få dette projekt realiseret og være med til at udvikle Dianalund, skal du kontakte Helen Jensen på: padel@dianalund.dk

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed