DIANALUND
industrialiseringen omkring dianalund

Udstilling om industrien i nær området

I Dianalund, Niløse og Ruds Vedby var der mange industrier, I dag er der kun få industrier i Danmark og i Dianalundområdet. Men i 60’erne og 70’erne var det anderledes.

Beliggenheden talte også i 60’erne

Da Danmark blev industrialiseret fra omkring 1960 var Ruds Vedby og til dels Dianalund, Skellebjerg og Niløse med helt i front. Den ene industri opstod efter den anden, og mange flyttede hertil. Området lå godt lige midt i Vestsjællands amt, tæt på landeveje og jernbane.

Fra skur til verdensomspændende virksomhed

Nogle industrier voksede sig store, som Irmas mejeri, Kongstedlund, og Karsholte Maskinfabrik. Den sidste virksomhed blev ikke kun stor, men også verdensomspændende under navnet ASA-lift. Andre var små som Ruds Vedby fjederfabrik, der kun havde en enkelt mand ansat. Engang lå her også hovedkvarteret for E-numre i Europa og Afrika, nemlig Fortitech.

Oplev 80 m2 udstilling frem til sommerferien

Alle de mange industrier kan ses og opleves i Lokalarkivets 80 m2 store udstilling. Her vil der være beskrivelser, 4 film, fotos og tredimensionelle ting. I løbet af foråret vil der også være foredrag og fyraftensmøder, hvor folk fortæller om dengang, der var industrier på vor egn.

Udstillingen åbner den 18.1. kl 13:00 og er herefter åben hver torsdag eftermiddag frem til sommerferien.

 

[faktaboks]

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed