DIANALUND

Thomas Blachman besøger Sorø til ordblindedag 28. marts

Kan jeg blive arkitekt, hvis jeg er ordblind? Eller iværksætter? Eller skolelærer? Hvilke hjælpemidler findes der, hvis jeg vil lære fremmedsprog? Og hvordan støtter jeg som forælder bedst mit ordblinde barn? Det er nogle af de mange spørgsmål, som ordblinde elever og deres lærere og forældre kan blive klogere på, når Sorø Kommune inviterer til Ordblindedag mandag den 28. marts i Sorø Hallen.

Formand for Børn og Undervisningsudvalget, Jakob Spliid, siger:

”Jeg er enormt stolt over, at vi igen kan holde Ordblindedag i Sorø Kommune. Formålet med dagen er at skabe positiv opmærksomhed om ordblindhed og nedbryde fordomme og tabuer. Jeg håber, at dagen vil bidrage til, at alle mennesker med ordblindhed ranker ryggen og tror mere på sig selv og på, at man godt kan lykkes både på en uddannelse og som menneske, selvom man er ordblind.”

Jakob Spliid byder velkommen på dagen og deltager desuden i en paneldebat med de øvrige medlemmer af Børn og Undervisningsudvalget, som her får selskab af Thomas Blachman, bedst kendt fra X-faktor, som selv er ordblind. 

Thomas Blachman er desuden dagens hovedtaler og holder foredrag kl. 12. 

Carsten Milan Nielsen er koordinerende læsevejleder i Sorø Kommune. Han siger:

”Sidst vi holdt Ordblindedag var i 2019. Det gik over al forventning og blev meget positivt modtaget af både elever og forældre, så vi glæder os meget til at gentage succesen. Alene det at være samlet så mange elever, giver en stærk oplevelse af, at man ikke er alene – og at der er masser af muligheder, selvom man er ordblind.”

Regner med 700 gæster

Arrangørerne regner med, at der kommer ca. 300-350 ordblinde elever, 50 lærere og skoleledere, et antal gæster, udstillere og standholdere plus de forældre, som har mulighed for at deltage. Alt i alt forventes op mod 700 gæster på dagen. 

Eleverne og de øvrige gæster vil blandt andre kunne møde uddannelsesinstitutioner, forlag og virksomheder, som tilbyder hjælpemidler til ordblinde.

Elever fra 7.-9. klasse ser desuden teaterforestillingen ”Jeg læser falsk” af C:NTACT, hvor vi møder 13 menneskers personlige fortællinger om at være ordblind.

Dagens program

Ordblindedagens program til mandag d. 28. marts 2022 kl. 8.30-14 i Sorø Hallerne Hal 1 og Hal 3A + B.

08.30: Ankomst 

09.00: Velkomst ved formand for Børne og Undervisningsudvalget, Jakob Spliid

09.30-10.30: Vandring mellem udstillerstande i Hal 3A+B (Gyldendal, Clio, Alinea, Nota, Wizkids, Sorø Bibliotek, Sorø Akademi, EUD, UU, Erhvervsliv, Privatskolen m.fl.)

09.30-10.30: Teaterforestilling for elever i 7.-9. klasse i Hal 1

10.30-11.30: Frokost spises mellem vandringerne i cafémiljø i Hal 3A+B

11.30-12.00: Paneldebat i Hal 1 ved Børne og Undervisningsudvalget og Thomas Blachman

12.00-13.00 Foredrag i Hal 1 ved Thomas Blachman

13.00-13.30 Kåring af vinderen af elevkonkurrencen, præmieoverrækkelse ved Thomas Blachman
13.30-14.00: Afrunding og evaluering af dagen og hjemkørsel.

Artikelbillede: Mogens Engelund, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed