DIANALUND

Prinsesse Marie besøger Filadelfia

Prinsesse Marie besøger Filadelfia 2. maj kl. 13-16, når Filadelfia holder sit officielle 125-års jubilæum. Det er dog ikke første gang Prinsesse Marie besøger Filadelfia da hun er protektor for Epilepsiforeningen, og dermed har deltaget i diverse arrangementer på Filadelfia.

Regionsformænd, borgmestre, professorer og en række samarbejdspartnere vil fejrer Filadelfias 125-års jubilæum sammen med prinsessen. 

Dagens program

Dagens program bliver styret af konferencier Peter Qvortrup Geisling. Filadelfias bestyrelsesformand Leif Vestergaard Pedersen byder velkommen til de 100 gæster, hvorefter Prinsesse Marie holder tale. 

Filadelfias historie bliver fortalt og den nyeste forskning præsenteres. Desuden fortæller en af Filadelfias unge patienter Olivia Alberg, om sit livet efter at have gennemgået epilepsikirurgi i 2019, hvor hun i en tv-dokumentar på DR medvirkede i programmet: ’Kampen for et bedre liv’. Hun har ikke haft epileptiske anfald siden. 

Prinsesse Maries besøg afsluttes med en rundvisning i Neurofysiologisk Afdeling, hvor den nyeste teknologi og forskning vises frem. Undervejs får Prinsessen også lejlighed til at tale med patienter. 

– Vi er rigtig glade for, at Prinsesse Marie kommer og fejrer dagen med os, så vi sammen kan sætte fokus på hjernen – med hjertet. Prinsessens interesse er en vigtig støtte for os i arbejdet med forskning og udvikling, så ny teknologi og viden forbedrer indsatsen for patienterne, siger administrerende direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen. 

Filadelfia glæder sig til at fejre jubilæet med samarbejdspartnere i regioner, kommuner, hospitaler, universiteter og patientforeninger. Det er blandt andet et godt samarbejde, som har været med til at skabe fremskridt for patienterne gennem 125 år.

Baggrund om Filadelfia

Filadelfia er rigtig stærke til at diagnosticere og behandle – ikke mindst fordi der samles mange patienter med kompliceret epilepsi på hospitalet. Det er meget komplekst at identificere det område i hjernen, hvor de epileptiske kommer. Der ligger mange timers arbejde bag udredningen, som klares af et tværfagligt team med læger, fysiologer, psykologer og mange flere. Behandlingen er de seneste år blevet endnu mere effektiv ikke mindst på grund af genetik, personlig medicin og specialdiæt. 

I begyndelsen blev der indlagt ca. 50 patienter årligt. I dag har Filadelfia 6000 ambulante patienter på det landsdækkende hospital og 1350 patienter bliver årligt indlagt – på enestuer med moderne teknologi. Filadelfia kan hjælpe flere end vi gør i dag. Specialbehandling og en tidlig indsats gør en forskel. 

Foruden epilepsihospitalet rummer Filadelfia også et rehabiliteringscenter for hjerneskadede, 4 døgn- og dagtilbud samt en specialskole og landsdækkende specialrådgivning. 

Fakta 

55.000 mennesker har epilepsi i Danmark. Epilepsi er en sygdom i hjernen og dækker over 200 forskellige varianter. 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed