DIANALUND

Paneldebat i Dianalund

Det var et velbesøgt møde, selv om det ville have været skønt, hvis man havde kunne lokke nogle af byens yngre indbyggere til også, og havde fået trukket gennemsnitsalderen lidt ned. Specielt børnefamilierne og de endnu yngre, som er dem fremtidens Dianalund kommer til at bygge på, og influerer på, manglede i billedet.

Pilegårdstrekanten

DURs formand valgte, som det første, at udfordre lokalpolitikerne på den manglede bebyggelse af pilegårdstrekanten. Den har nu ligget i dvale i flere år, og selv om der er skiftet udbud, og der nu igen arbejdes med et nyt udbud, så blev politikerne udfordret på, om de vil være klar på at investerer – for nogen gange kræver det en investering for at få et afkast. De fem politikere var dog enige om, at det nuværende udbud skal stå sin prøve, men Kasper Nygaard (moderaterne) og Jacob Spliid (Venstre) ville ikke afvise at kigge ind i en investering, så fald at det heller ikke denne gang bliver til noget. DUR tror på, at det vil gavne byen og kommunen, at der kommer nye byggegrunde og flere indbyggere, og kommer med på den bølge af efterspørgsel, som bl.a. kommer i halen på Novo Nordisk udvidelse i Kalundborg.

De store udforinger med offentlig transport blev fra salen italesat flere gange. Dette er noget lokalpolitikerne allerede har fokus på, og i uge 20 skal DURs formand m.fl. i foretræde for folketingets transports udvalg.

En tredje hal

Dianalund har kommunens mest aktive idrætsforeninger, men det kniber med pladsen i byens hal. Dianalund Idrætsforenings formand Karin Dam Pedersen gjorde opmærksom på, at der trænes til kl. 23.30 og selv om der er et eminent godt samarbejde på tværs af foreningerne, så er de 10 millioner, der for år tilbage blev sat til side fra kommunes side, så man kunne søge fonde, blevet fjernet igen.

Unge topmøde

De unge manglede på tilskuerpladserne, men blev ikke glemt. Ung Sorøs tilbud til de unge i Dianalund er i kælderen under skolen og er ikke velbesøgt. Tilbuddene er for kedelige og ligger måske også for langt væk fra stationen eller centret, hvor de gerne vil hænge ud. Før hang den aldersgruppe ofte ud i hallen og brugte cafeteriet, men her er der kun åbent, hvis der er større aktiviteter. Der blev foreslået et Unge Topmøde, så man på den måde kan få dialog i gang.

Mænds Mødested mangler simpelt hen et sted de kan mødes, gerne med et lille værksted, så man kan reparere ting, der ellers vil blive smidt ud. Det blev i den forbindelse foreslået, om man kunne etablere et samlet sted, så de to generationer kunne få glæde af hinanden?

Flere helhedplansmidler

Helhedsplansmidlerne som blev fordelt for 10 år siden, hvor Dianalund fik 5,2 millioner er blevet flerdoblet ved de mange initiativer, der blev lavet for de penge i Dianalund. ’På banen’ området, kunstgræsbanen og om lidt står padeltennisbanerne færdige for at nævne de større projekter. Henrik Henriksen fra E-DURs styregruppe spurgte til om kommunen havde råd til at lade være med at give en ny pose penge til Dianalund, når man får sådan et afkast? Der blev svaret, at lige nu er det Sorø, der står for tur, men måske … (det var aftenens mest luftige svar).

Der blev sendt mange rosende ord og en stor hyldest til de mange frivillige, der gør en kæmpe forskel.

Således blev nogle af de vigtigste tematikker for Dianalunds fremtid ridset op for politikerne: Bosætning, Hal 3, transport, og en ny portion helhedsplansmidler, som måske kan bruges til at skabe væresteder?

DURs formand, Kristine Christiansen sluttede mødet af med visioner for Dianalund:

  • Få gang i Pilegårdstrekanten, så der kommer yderligere 700-800 borgere til Dianalund.
  • De skal være aktive, så en Hal B bliver uundgåelig.
  • Med nye Helhedsplansmidler kan vi skabe et aktivitetshus.
  • Sæt gang i en proces med at skabe et Sundhedscenter som ligger i forbindelse med Torvet. Måske det kunne lokke et par unge læger til at slå sig ned og det vil drive mere handel til butikkerne.

Ikke uden dig

Dette arrangement var blevet sat op af Dianalund Event der er en gruppe i Dianalund Udviklingsråd. Gruppen står for flere arrangementer i Dianalund i løbet af året. Du kan læse mere om Dianalund Event lige her: Dianalund Event

Se også: Nattergaletur i Store Åmosen

Dianalund kan ikke gøre det uden dig – Dianalund Udviklingsråd kan ikke gøre det uden dig.

Husk at være medlem
– jo flere medlemmer –
jo mere pres på politikerne

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed