DIANALUND

Ledende overlæge får fornem pris

Turen hjem fra Bangkok til Roskilde var noget helt specielt. Ledende overlæge og professor Sándor Beniczky havde en helt særligt pris med sig hjem i kufferten, da han drog fra den 33. Internationale Epilepsikongres i Bangkok. Her var han blevet hædret som Ambassadør for Epilepsi 2019 – prisen for en ’fremragende indsats i den internationale kamp mod epilepsi.’ Prisen gives i fællesskab af de internationale paraplyorganisationer for epilepsilægernes faglige selskaber ILAE og patientforeninger, IBE.

Professor i neurofysiologi

Sándor Beniczky er professor i neurofysiologi og ledende overlæge af Epilepsihospitalet Filadelfias Afdeling for Diagnostik og Tværgående Kliniske Funktioner og samtidig overlæge ved Klinisk Neurofysiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. 

– Naturligvis er det en stor ære, og jeg er meget glad for anerkendelsen jeg fik fra ILAE og IBE. Jeg må sige at det er en stor fornøjelse at samarbejde med disse store internationale selskaber. Det er spændende at være med til at opbygge de omfattende uddannelsesprogrammer i epilepsi og koordinere flere forskningskonsortier, siger Sándor Beniczky. 

Professor Sándor Beniczky ses i midten af billedet

Filadelfias adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen siger: 

– Vi er stolte og glade på Sándor Beniczkys og egne vegne, når Filadelfia kan levere en ambassadør på internationalt niveau. Hans arbejde og forskning er i høj grad med til at øge livskvaliteten for mennesker med epilepsi. Den internationale hæder er helt fortjent. 

Sándor Beniczky forsker i klinisk neurofysiologi med specielt fokus på diagnostik af epilepsi. Hans forskning bidrager til at skabe større viden om den epileptiske hjerneaktivitet og dermed til mere præcis diagnosticering. Desuden har Sándor Beniczky bidraget til udvikling og klinisk validering af metoder til automatisk sporing af de epileptiske anfald, som kan være et nyttigt hjælpemiddel til patienter med epilepsi. 

Rejser verden rundt

Sándor Beniczky rejser verden rundt med sin forskning, men bor i Roskilde sammen med sin kone og to børn på 15 og 19 år. 

– Fritid? Lad mig lige google det….Altså mit arbejde er også min hobby. Når jeg har lidt fritid, så prøver jeg at bruge kvalitetstid sammen med familien. Vi rejser meget sammen. Jeg løber 3-4 gange om ugen, men ikke når det regner. Jeg elsker jazz, moderne og postmoderne kunst, fortæller Sándor Beniczky. 

Skrevet af: Lene Løvschall

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed