DIANALUND

Indsigelse mod beskæring af tilskud til Lokalråd

Kære Økonomiudvalg.

Vi kan godt begynde med at skrive, at vi forstår at Sorø kommune står i en økonomisk svær situation, hvor der skal spares mange steder. Hvor alle må bidrage. Hvor vi helst ikke vil have, at det går ud over vores normeringer i børnehaver eller ældres behov for et bad. Hvorfor overhovedet besvære os med at lave denne indsigelse?

Fordi det er vigtigt!

Lokalrådene i Sorø Kommune vil også gerne bidrage i en svær tid, og derfor mødte I minimal indsigelse ved vores sidste fælles møde, hvor vi blev orienteret om beskæringen.

Men det skal ikke gå usagt, at lokalrådene ønsker deres tilskud sat op igen – ved indgangen til 2025.

Sorø Kommune får rigtig meget frivilligt arbejde, gratis mandetimer, aktiviteter, fællesskab, kultur, sammenhold og dermed ønsket om at forblive i lokalsamfundet og dermed i Sorø Kommune, for de få penge der investeres.

Vision 2026 har endda et punkt om det levende og bæredygtige lokalsamfund. Disse lokalsamfund er kun levedygtige, sålænge der er tilskud, frivillige og en vis bevågenhed fra kommunalpolitikerne, så de ikke glemmes, hverken ift. tilskud til lokalråd, kollektiv trafik eller andre tiltag, så de ikke sygner hen. En ny fritids- og kulturpolitik er i høring – start med at give lokalrådene deres tilskud og udviklingspulje tilbage – det skal være første skridt!

Med venlig hilsen

Dianalund Udviklingsråd, Munke Bjergby Borgerforening, Ruds Vedby Lokalråd, Slaglille Bjernede Lokalforening, Niløse og Omegns Beboerforening, Stenlille Handels- Håndværker- og Borgerforening, Skellebjerg Beboerforening, Rude Eskilstrup Landsbylaug, Nyrup og Omegns Borgerforening, Lynge Lokalråd, Døjringe Beboerforening

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed