DIANALUND

E-DUR holdt introaften for erhvervsdrivende i Dianalund

Mads Wallin, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, var stand-in for Mads Jørgensen fra Dianalund afdelingen, som ellers skulle have stået for aftenens program. Mads Jørgensen er på barselsorlov og havde derfor ikke mulighed for at deltage.

Intro-aftenen var sat op i et samarbejde mellem Dianalund UdviklingsRåd (DUR) og Sparekassen Sjælland-Fyn, idet Sparekassen har en interesse i at fremme erhvervslivet lokalt i byen, da dette er medvirkende til at det er interessant at flytte til byen og blive boende.

Der var mødt næsten 60 erhvervsdrivende op til denne introaften, både eksisterende medlemmer af E-DUR og potentielt nye medlemmer.

Formanden for DUR lagde ud

Kristine der er formand for DUR er ikke erhvervsdrivende men, som hun selv fortalte, menig lønslave i en medicinalvirksomhed. DUR er et udviklingsråd der arbejder tæt sammen med erhverv, foreninger og borgere i Dianalund for at fremme udviklingen i byen. DUR består af en hel masse undergrupper der hver i sær arbejder med deres unikke område. Nogle opstår med et formål, som for eksempel kunstgræsbanegruppen, der blev nedlagt da banen blev en realitet, andre grupper står for at arrangerer Picnickoncerter eller opsætte flagalleen. Fælles for dem alle er at DUR hjælper grupperne i gang og står klar med gode råd og vejledning og måske også økonomiske midler hvis det er muligt.

Et andet stort fokus for DUR er bosætning samt medlemshvervning, da antallet af medlemmer af DUR er vigtigt i forhold til at søge midler hos Fonde og for kunne stå som en stærk stemme over for Sorø kommune.

E-DUR er også en gruppe i DUR, men har været sat på pause under Corona og denne introaften skulle være med til at sætte skub i netværket igen. Der har tidligere været afholdt flere sociale arrangementer og foredragsaftener, samt morgenmøder eller fyraftensmøder hvor man kunne kommer på besøg hos hinandens virksomheder.

Det koster 1.000 kr om året at være medlem af E-DUR og hvis du vil være medlem, skal du skrive til Kristine på formand@dianalund.dk.

Tidligere medlemmer får snart tilsendt opfordring til at fortsat medlemskab på mail.

Den lokale bank som også er for erhvervsdrivende

Erhvervschef Anders Tange fortalte om hvordan man i Sparekassen Sjælland-Fyn forsøger at være den lokale bank der kender sine kunder og ved hvor de bor, kommer ud og besøger dem og i det hele taget interesserer sig for deres kunder. Man tager altid udgangspunkt i at kunden har individuelle behov som kræver individuelle løsninger, og så bliver der talt et sprog der er til at forstå, af rådgivere der kan tage selvstændige beslutninger.

Anders sluttede af med at nævne han ikke før havde oplevet så stor tilslutning til et sådan arrangement.

Fra to til 40 ansatte og historien om Unik Brolægnings imponerende vækst

Nicholai Hansen, der ejer Unik Brolægning, startede virksomheden i 2017 her i Dianalund efter at have været ansat som faglært brolægger i en brolæggervirksomhed i 15 år. Han starter op med to ansatte, der begge ikke havde megen erfaring, men han tænkte: “hvor svært kan det være at lære dem op?”. Det gik også fint og ikke længe efter ringer Nicholais gamle mester og spørger, om han ikke kunne bruge nogle flere folk, Nicholai tager imod tilbuddet og nu er de 7 mand.

Fibergravning

Nu kom der tilbud fra NCC om at grave fiberkabel ned for TDC. Der skulle graves 8000 meter på 8 uger – “Det kan vi da godt” tænker Nicholai, der måtte dog 14 timers arbejdsdage og nogle udenlandske medarbejdere til at hjælpe. Men de nåede det, hvilket imponerede NCC og resten branchen. Han køber nu sin gamle mesters virksomhed og øger til 14 ansatte, som alle kører videre med den tidligere mesters opgaver, indtil en Hollandsk televirksomhed ringer og spørger om Unik Brolægning kan hjælpe med at grave fiber ned. Virksomheden vokser ret pludseligt fra 14 til 40 ansatte, og der måtte ansættes en administrerende direktør, for det kunne Nicholai ikke styre og havde ikke interesse i. Han bruger tiden i marken og kører rundt til de enkelte opgaver og hjælper til.

Målet for fremtiden er at det skal gå knap så hurtigt, for der har ikke været meget indtjening til trods for stor omsætning, blandt andet fordi der blev investeret i flere maskiner. Selvom det nok snart er slut med at grave fibernet ned i Danmark, er Nicholai sikker på vil der opstå nye muligheder andre steder, enten for fibernet i Tyskland, hvor man ikke rigtig er kommet igang endnu, eller med udbygningen af fjernvarme, elnettet der skal udvides eller noget helt tredje. Det var et spændende og sjovt fortalt indblik i historien om en lokal virksomhed, der lidt uventet blev stor på meget kort tid.

Fra 2 konkurser til millionsucces

Ejvind Pedersen er født i 1953, har boet i Malawi med sin familie, blev sendt på kostskole i Danmark og tog studentereksamen i Høng. Vidste ikke hvad han ville og arbejde forskellige steder, søgte og kom ind hos Politiet, men var kæreste med en pædagog der ikke ville være sammen med en politimand, så det blev han ikke. I 70’erne tog de store danske virksomheder unge mennesker ind uden uddannelse og sørgede selv for at uddanne dem. Ejvind blev ansat hos Paul Bergsøe & Søn A/S og efter kort tid spurgt om han kunne flytte til Venezuela for at hjælpe med at producere messing af skrot. Han kom over i den danske industrivirksomhed ØK i Venezuela hvor han arbejdede med omsmeltning af øldåser til genanvendelse.

Det blev for farligt at opholde sig i Venezuela pga. korruption og børnene skulle starte i skole, så familien flyttede hjem til Danmark. Planen var nu at starte omsmeltningsvirksomhed i danmark, da man under Schlüter regeringen besluttede, at der kunne sælges øldåser i danmark. Schlüter gik af fordi der alligevel var fejet noget ind under gulvtæppet og politikken ændrede sig, 55 mio kr. investeret med 65 medarbejdere, produktionen blev lagt om og der blev istedet importeret råvarer fra sverige, men den svenske krone blev devalueret i 1992 og virksomheden gik konkurs.

Kommer i gang igen 6-7 år efter, med sortering og knusning af metaller. Virksomheden kunne på grund af konkursen kun blive finansieret af Roskilde Bank og han havde købet aktier for 250000. Da banken krakker går han teknisk konkurs, men kan holde produktion i gang med hjælp fra en svensk leverandør som ender med at købe halvdelen af virksomheden. Ejvind finder ud af at udvinde aluminium fra slagger fra affaldsforbrændingsanlæg og det starter det eventyr med virksomheden ScanMetals der lige nu betyder at hans virksomhed har fabrik i Danmark, England, Tyskland og indvier fabrik i spanien til næste år. Ejvind har en lun og sjov måde at fortælle om sit interessante liv på.

Halv mand, Helt menneske

Rene Nielsen vågner som 22-årig op i et hvidt rum og kan intet huske. Han får at vide, at han er blevet kørt ned af et tog og har mistet begge ben. Kan stadig ikke huske de præcise omstændigheder og der var ikke overvågningskameraer på Ringsted station dengang ulykken skete. Han havde drømt om en håndbold karriere og havde også formået at komme til at spille for Ringsted håndbold sideløbende med sin ansættelse som bankrådgiver. Men uden ben ingen håndbold og han havde lovet sin bedste ven at vinde OL-Guld.

Rene siger op i banken og søger ind på universitetet for at læse idræt. Han bruger uddannelsen til, at finde ud af hvad han kan blive så god til, at han rent faktisk kan vinde guld ved de paralympiske lege. Han når at deltage ved hele to paralympiske lege og tager også en mastergrad på idrætslinjen.

Rene har rejst i det meste af verden og fortalt sin historie om, at man skal huske sin nysgerrighed for at komme videre fra noget der synes umuligt og så skal man bare blive ved med at prøve. Fuldstændig ligesom barnet der skal lære at gå og selvfølgelig falder mange gange inden det lykkes – et meget underholdende foredrag med masser af gode grin undervejs.

God aften og husk at blive medlem af E-DUR og DUR

En rigtig god aften med hele 4 forskellige og virkelig gode foredrag om at turde jagte succesen.

Hvis du ikke allerede er medlem så, husk at melde dig ind i enten E-DUR eller DUR og støt op om, alt det gode arbejde der bliver gjort for Dianalund.

Hvis du vil være medlem af E-DUR kan du skrive til Kristine på formand@dianalund.dk.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed