DIANALUND

Del din (u)hygge med Dianalund

Halloween har siden sit indtog tilbage i 1998 fået større og større betydning i Danmark. Mange børne har de seneste år været ude og “skræmme” sig til slik ved at råbe “slik eller ballade” (trick or treat) hos naboerne. Dette kan desværre ikke lade sig gøre i år grundet Covid-19.

Derfor tænkte vi på dianalund.dk at det kunne være en god ide, at skabe lidt (u)hygge i Dianalund ved at opfordre alle der har valgt at pynte op til Halloween, at indsende billeder af deres dekorationer.

Indsend dine billeder og vind Mortensaften menu

Indsend dine billeder til os på Messenger, Facebook, Instagram eller til vores mailadresse: mail@dianalund.dk, så vil vi bringe dem på Facebook og Instagram, så alle kan få glæde af lidt uhyggelig hygge, nu hvor vi for alvor går ind i den mørke tid.

Det kan være alt fra flotte udskæringer af græskar med lys til større opstillinger med kister, gravsteder og hænder der stikker op af jorden. Det kan også være lækkert halloween bagværk eller noget helt fjerde. Det er kun fantasien der sætter grænser bare det relaterer til Halloween.

Præmien

Vi trækker lod om en menu for to personer til Mortensaften fra Henrik Slagter. Du kan læse og se meget mere om menuen lige her: https://www.henrikslagter.dk/mortensaften

Halloween stammer faktisk fra Europa

Halloween begyndte at blive populært i Danmark tilbage i 1998, da Ekstra Bladet afholdte det første Halloween arangement i det daværende Scala i København. BR begyndte i 2000 at have udklædning og i 2006 startede Tivoli op med at holde Halloween-åbent i efterårsferien. Siden er mange andre forlystelsesparker sluttet sig til denne tradition. Helt lokalt holder Birkegårdens haver også Halloween i efterårsferien.

Ordet halloween kommer af en sammentrækning af det Skotske All Hallow’s Eve, som er aftenen før All Hallows’ Day, der direkte kan oversættes til allehelgensdag. Allehelgensdag fejres herhjemme i kirken den første søndag i november hvorimod den katolske fejring sker fra om aftenen den 31. oktober til den 1. november. Det er den katolske, der bliver fejret som Halloween.

Kilde: Wikipedia

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed