DIANALUND

Budgettet for Sorø kommune forsinkes af retssag

Kommunalbestyrelsens partier har i de seneste uger haft travlt med budgetforhandlingerne om de kommende års budget for Sorø Kommune. Der kommer dog til at gå nogen tid endnu, før en budgetaftale kommer til at foreligge.

17 millioner

Det skyldes, at borgmester Gert Jørgensen har foreslået Kommunalbestyrelsen at vente med at indgå forlig om budgettet, før resultatet af den verserende retssag mellem Sorø Kommune og den tidligere leverandør af gadebelysning, SEAS-NVE, foreligger. Hvis Sorø Kommune taber sagen, vil kommunen skulle betale 17 mio. kroner til SEAS-NVE – midler som ellers kan bruges på investeringer i forbindelse med budgettet.

Landsretten valgte i sidste uge at udskyde domsafsigelsen i sagen fra den 23. september til den 7. oktober, hvilket altså kommer til at påvirke budgetprocessen i Sorø Kommune.

Gert Jørgensen siger: 

– Vi vil ikke risikere at stå i en situation, hvor vi disponerer midler i budgettet, som vi så efter ganske kort tid bliver nødt til at trække tilbage, fordi de skal bruges til at betale SEAS-NVE. Derfor har jeg helt ekstraordinært opfordret alle medlemmer af Kommunalbestyrelsen, på det seneste møde i Kommunalbestyrelsen, til at afvente domfældelsen i SEAS-NVE-sagen den 7. oktober, før der indgås aftaler om budgettet for år 2022-25.

Fakta

Domfældelse i SEAS-NVE-sagen ventes den 7. oktober.

Fristen for aflevering af underændringsforslag til budgettet er derfor rykket til den 8. oktober.

Budget 2022 (2022-2025) behandles endeligt (2. behandling) i kommunalbestyrelsen den 13. oktober.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed