DIANALUND

Vestermose Natur- og Idrætsfriskole

Vestermose Natur- og Idrætsfriskoles værdigrundlag:

Friskoleidéen bygger på værdier om, at den bedste indlæring sker, når børn trives og er sunde i ydre såvel som indre. I dette lægges betydningen af, at børnene er fysisk sunde og trives med sig selv og kammeraterne. Der ønskes et højt fokus på ”den hele sundhed” gennem en skolehverdag med høj faglighed og personlig udvikling indenfor et demokratisk fællesskab, hvor der prioriteres megen bevægelse, plads og udeliv.
Naturen opfattes som et ressourcerum, der med fordel kan danne rammen for øget sundhed og bevægelse samt udvikle forståelsen for samspillet mellem menneske og miljø. En større del af undervisningen vil derfor foregå udendørs og det er målet at tilbyde mange bevægelsesaktiviteter i dagligdagen, således at der ikke bare er mere bevægelse, men også mere alsidig bevægelse.
Ligeledes vil vægtes børnenes øvrige trivsel på både det sociale og personlige plan højt, idet der arbejdes med undervisningsforløb, som øger de personlige og sociale kompetencer hos det enkelte barn. Disse kompetencer opfattes som meget vigtige for, at børnene skal være i stand til at udnytte deres faglige viden bedst muligt og agere trygt i fællesskabet.
Skolekreds, lokale borgere, bestyrelse, lærere, forældre og elever danner de udviklende fællesskaber i og omkring skolen og dens virke. Fælleskabet er rammen om friskolen og denne er ligeledes en ramme for fællesskabet. Fællesskabet ikke passer sig selv, men skal plejes som alt andet og det er af stor betydning at forældre, som tilvælger skolen og dens værdier, også tilvælger at være engagerede i deres barns skolehverdag, samt deltagende i det sociale liv omkring skolen.

Vestermose Natur- og Idrætsfriskole
Hallelevvej 30A
4200 Slagelse
Telefon: 29 34 34 32
Mail: kontor@vestermosefriskole.dk

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed