DIANALUND

Valgdebat i Multisalen

Tirsdag den 25. oktober blev der forud for det kommende Folketingsvalg afholdt en valgdebat i Multisalen på Holbergskolen.

Der var tre temaer, som kandidaterne var blevet præsenteret for forud for vagdebatten: Jobcentrenes fremtid, Psykiatriområdet og Kollektiv trafik/Kattegatforbindelsen.

Jobcentrene

Alle syv fremmødte folketingskandidater var enige om, at jobcentrene skulle under luppen. En borger, Ilse Asmussen, der selv er ansat i et jobcenter i Lejre, fortalte at hun blev målt på, hvor mange flueben hun satte i skemaerne, og ikke, hvor mange hun fik i job. Fra 2023 vil jobcentrene blive målt på, hvor mange borgere, de får i praktik. Hertil svarede Jeppe Kofod (A) og Anne Sophie Callesen (B), at området skulle nytænkes. Søren Lund Hansen (DF), Kenneth Werby (SF) og Jacob Schmidt (Å) mente at jobcentrene skulle have lov til at fokusere på borgerne, og der skulle skæres ned på de mange regler på området. Andreas Karlsen (C) mente, man skulle starte forfra og lovgivningen skulle ændres.

Psykiatrien

På psykiatriområdet var alle kandidater enige om, at der skulle sætte mere ind, men fokuserede alle meget på børn og unges trivsel.

Kattegatforbindelsen

Kattegatforbindelsen var Liberal Alliances Nicolai Sandager, den eneste af de syv tilstedeværende, der synes var en god idé. ”Kattegatforbindelsen er et obskurt projekt alene på grund af økonomien. Kommunerne skal spinke og spare, på deres anlægsbudgetter, mens man rask væk vil bruge 127 mia. på en Kattegatforbindelse, det holder ikke” sagde Andreas Karlsen. Anne Sophie Callesen supplerede: ”Tiden er ikke til flere store projekter grundet manglen på arbejdskraft, rådstofpriserne og ikke mindst hensynet til miljø og klima”.

Flemming Meyer Pilgaard og Kristian Egebæk sørgede aftenen igennem for, at det hele forløb som det skulle. Rute 255 undgå madspild lokalt sørgede for at politikere og fremmødte vælgere fik forplejning.

Alt i alt en rigtig god debataften i Dianalund.

Billeder og tekst: Marianne Vinding

Dianalund Event

Debataftenen er bare et af flere arrangementer som Dianalund Event står bag. Gå ind på deres Facebookside og giv dem et like, så kan du følge med i hvad de arrangerer her i Dianalund.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed