DIANALUND

Taksten for Flextur stiger

Taksten for de første 10 km af kørslen med Flextur i Sorø Kommune stiger til 68 kr. pr. 1. juni 2023.

Ved Kommunalbestyrelsens møde den 26. april 2023 blev der besluttet en række besparelser i busdriften, der træder i kraft i løbet af efteråret. Muligheden for Flextur bevares fuldt ud, men det er besluttet, at taksten for Flextur i Sorø Kommune ændres fra Grundtakst til Bytakst II. Det betyder, at prisen fra den 1. juni 2023 vil stige fra 41 kr. til 68 kr. for turens første ti kilometer.

Kørsel med tilskud fra kommunen

Flextur er et supplement til den kollektive trafik, der kan bruges af alle kommunens borgere til at køre mellem to adresser, passageren selv vælger. Kommunen betaler en andel af omkostningerne til kørslen. Der er dog ikke tale om taxakørsel, da passagerer ofte vil komme til at køre sammen med andre, der også har bestilt Flextur, og kørslen er derfor ikke nødvendigvis direkte til destinationen.

Den enkelte passager betaler kun for den direkte afstand til destinationen; prisen afhænger af, hvor og hvor langt man kører. Kommunens andel af betalingen for rejsen afhænger af, hvilken type bil der kører turen, hvor bilen kommer fra, og om der er flere borger med den samme bil. Kommunens andel kan derfor variere meget.

Movia estimerer, at Sorø Kommune ved at gå fra Grundtakst til Bytakst II kan realisere en besparelse på omkring 0,35 mio. kr. ud af de i alt næsten 4 mio. kr., der spares i alt på busdriften.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed