DIANALUND
Rotary holdt stort møde

Stort Rotary møde i Dianalund

”Hvor er vi på vej hen i Europa, nu og i de kommende år set under påvirkning af den øvrige globale udvikling”? TV 2 reporter og journalist Svenning Dalgaard gav sine bud herpå i Filadelfias festsal.

Diannalund – Stenlille Rotary klub havde indbudt naboklubberne til et fællesmøde, hvor de 150 fremmødte fra hele Vestsjælland også nød et godt måltid fra stedets køkken, fortæller klubbens præsident Vagn Kildsig.

Svenning Dalgaard ridser baggrund og nutiden op

Med mange års erfaring, overblik, saglighed og undervejs et glimt i øjet fik vi alle både nogle ”brikker” på plads og noget at tænke over fra Svenning Dalgaard. Den sidste time hjulpet på vej af mange gode spørgsmål fra deltagerne.
De store landes historiske baggrund blev klart ridset op. Herefter blev nutiden med et Rusland ledet af Putin, der oplevede sult og 2 brødres død under belejringen af Leningrad. Ligeledes fortælles der om USAs præsident med alternative sandheder og et Kina, der opererer globalt med stigende styrke. De sociale medier, der udfordrer vore demokratier blev også belyst.  Med andre ord er der tale om store globale bevægelser og et utal af spørgsmål.
Set både udefra og indefra er Europas udfordringer ikke mindre. Selve grundlaget som EU bygger på, vakler og der er bestemt ikke nogen facitliste på, hvor vi ender om få år.

EU landenes forskellige opfattelser af demokrati og de mange særinteresser træder nu for alvor frem. Udfordringerne er store, med flygtninge, svag økonomi specielt i Sydeuropa og usikkerheden vedr. de store landes kurs.

Et Europa, der udvikler sig i flere hastigheder og måske reelt går i opløsning, er ikke mere et usandsynligt scenarie – bl.a. med aktuel adresse til valgene i Frankrig, Holland og Tyskland.
En berigende aften, der sluttede sent og dog alt for hurtigt.

Svenning Dalgaard og glade arrangører. Fra v. Ib Arvin, Vagn Kildsig og Inge Rasmussen

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed