DIANALUND
turisme-oget-i-soroe-kommune

Stor fremgang i turismen for Sorø kommune

Visit Denmarks opgørelse over overnatninger i Sorø Kommune er netop blevet offentliggjort. Den viser en flot stigning i antallet af overnatninger på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Fra juni 2015 til maj 2016 var der 68.548 overnatninger. Det tal er nu steget til hele 75.869 overnatninger fra juni 2016 til maj 2017.

Det er stadig de danske overnatninger, der udgør den største andel af det samlede antal overnattende, men det er de udenlandske overnatninger, som driver væksten. Her er der nemlig sket en stigning på hele 48 procent sammenlignet med sidste år. Det er især tyskere, hollændere og kinesere, der markerer stærkt sig i statistikken.

Både camping, hoteller og restauranter mærker fremgang

Lone Wellejus, indehaver af Sorø Sø Camping, melder også om bedre belægning i år:
– Vi har fået hollænderne tilbage i stort tal, de camperer i store telte. Og så er tyskerne begyndt at komme i væsentligt større antal i deres autocampere. Det er vi utrolig glade for. Vi mærker også et stigende antal at kineserne, som overnatter i vores hytter, så vi kan bestemt mærke fremgangen hos os, siger hun.

Christina Torp, hotelchef for Comwell Sorø, siger:
– Vi mærker bestemt den øgede interesse fra de udenlandske gæster. Flere kinesere finder vej hertil som følge af et voksende kinesisk marked. Det er positivt at vi også mærker væksten og at det breder sig fra København og hertil.

Lars Mortensen, restauratør Støvlet Katrines Hus, repræsenterer Sorø Erhvervsudviklingsråd i det oplevelsesøkonomiske netværk i Sorø Kommune. Netværket arbejder aktivt for at fremme turismen, så her er der også begejstring for tallene.
– Det er en rigtig glædelig nyhed, at den tendens, som vi så i 2016 fortsætter ind i 2017. De store fremstød, der blev gjort i 2016 gennem Visit Vestsjælland på det tyske marked har givet os store forventninger til i år, så det er utrolig positivt at forventningerne ser ud til at blive indfriet, siger Lars Mortensen.

Hollændere og kinesere udgør tilsammen godt halvdelen af de udenlandske overnatninger. Der er også stigninger at finde hos både tyskere og svenskere, som udgør d. 3 og 4. største gruppe af udenlandske turister.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed