DIANALUND

Spar Nord Holbæk besøgte Holbergskolen i Dianalund og Stenlille skole

I en tid, hvor penge og økonomi spiller en stadig større rolle i vores liv, er det afgørende at ruste vores unge med de rette færdigheder til at navigere i den økonomiske verden. Ditte og Katrine fra Spar Nord Holbæk, har i forbindelse med Pengeugen taget initiativ, til at bringe denne vigtige læring videre ud til eleverne på Holbergskolen i Dianalund og Stenlille Skole.

Stor kagemand er altid en succes

Med en stor kagemand kommer man langt i en folkeskoleklasse, derfor havde Ditte og Katrine medbragt denne som “belønning” til eleverne efter endt undervisning. Ditte og Katrine har undervist i privatøkonomi til to 9. klasse på Holbergskolen og to 7. klasser på Stenlille skole. Eleverne har reageret positivt på denne lidt anderledes undervisning og har givet udtryk for, at de har fået et mere realistisk billede af, hvad ting koster, herunder de mindre spændende udgifter, som deres forældre normalt står for.

En anden af de vigtige ting som eleverne har taget med sig, er behovet for at tage ansvar for deres egne økonomiske forhold, såsom at kontrollere lønsedler og anmode om feriepenge. Desuden har eleverne fået indsigt i de potentielle faldgruber ved økonomisk kriminalitet, herunder hvordan unge kan blive udnyttet som ‘muldyr’ i svindelnetværk.

God oplevelse at undervise de unge

Ditte og Katrine var begejstrede over den store interesse, eleverne viste for emner som budget (som eleverne selv skulle lave i undervisningen), hvilke forsikringer man bør have og økonomisk svindel. De bemærkede en ændring hos eleverne fra at være stille og tilbageholdende i starten af undervisningen, til at blive mere engagerede og deltage aktivt med spørgsmål og diskussioner senere i forløbet.

Hvad er pengeugen

Pengeugen, der blev introduceret for første gang i Danmark i marts 2014, er en årlig begivenhed, der sigter mod at styrke børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi. Alle skoler, klasser og lærere opfordres til at deltage, ved brug af det tilgængelige undervisningsmateriale, og lokale banker tilbyder gæsteundervisning.

Med hvert besøg er de unge bedre rustet til at håndtere deres kommende økonomi i fremtiden og blevet oplyst om de risici der er ved at blive udsat for eller deltage i hvidvask. Pengeugen er forhåbentlig ikke bare endnu en lektion, men et skridt mod at skabe et bedre økonomisk kendskab til privat økonomi hos de unge borgere.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed