DIANALUND

Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse på Filadelfia

Hvad skal man efter sommerferien, hvis man har gået på specialskole eller bare ikke passer ind i det almindelige skolesystem? 

Filadelfia tilbyder i august et helt nyt tilbud til unge, der er på kanten af uddannelses- og arbejdsmarkedet. Der er tale om et tre årigt uddannelsesforløb, STU, som skal forberede unge til en ungdomsuddannelse, job eller andre aktiviteter. 

Filadelfia har mange års erfaring med unge med epilepsi, hjerneskade, autisme, ADHD eller andre neurologiske udfordringer. Det nye tilbud er tilrettelagt til unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Uddannelsen favner såvel timer på skolebænken som praktik på værksteder. 

– Vi håber, at vores nye tilbud vil danne bro mellem uddannelse og job – ved at tage de unge i hånden, støtte dem og tilskynde dem til at vokse og udvikle sig. Filadelfias værdier: Helhedssyn, respekt og nytænkning har været understøttende for projektet og dets tilblivelse. Vi glæder os til at starte den nye uddannelse for de unge efter sommerferien. De mange faglige kompetencer og erfaringer indenfor de sociale dagtilbud med værkstederne sammen med specialskolen kan bringes i spil på en ny måde, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen. 

Direktør Jens-Otto S. Jeppesen

Mange praktikområder på Filadelfia

Eleverne kan vælge at komme i praktik inden for fx køkken, hotel, cykelværksted. Hvis man har grønne fingre, så er der mulighed for pasning af grønne områder, drivhus og urtehave. Maskiner og vedligehold af bygninger er også en mulighed som praktikant. Der er meget at vælge imellem på Filadelfia, der er en stor arbejdsplads med 800 medarbejdere. 

– Vi ser frem til at byde de unge mennesker velkommen. På Filadelfia har vi ni værksteder med faguddannede medarbejdere, som også har stærke socialpædagogiske kompetencer. Alle har en stor faglig viden, men også en særlig viden og erfaringen indenfor epilepsi, ADHD, hjerneskade og neurologiske udfordringer. Derfor kan vi skabe et trygt og stærkt miljø for de unge, forklarer forstander Søren Astrup Juul. 

Forstander Søren Astrup

Filadelfias nye ungdomsuddannelse er kendetegnet ved: 

  • Den unge i centrum 
  • Det lille og alsidige miljø 
  • Stærk faglighed og solid erfaring

Der er løbende optag af elever. 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed