DIANALUND

Ombygning af Lundebo

Det var med nogen bekymring for hvordan det hele skulle kunne lade sig gøre, at man gik i gang med planlægge udflytning af beboere på Lundebo for at give plads til at de gamle utidssvarende boliger kunne rives ned. Hvem kunne bedst flyttes over på den anden side af vejen og hvem blev tilbage . Det viste sig dog ret hurtigt det gik meget bedre end ventet.

Beboerne viste nye ressourcer

Beboerne viste pludselig nye sider af sig selv. Nogle blev mere opmærksomme på deres medbeboere, om de for eksempel havde fået frokost og hvordan de havde det i al almindelighed. Det har samtidig vist sig at beboerne havde flere ressourcer end man først havde antaget, nogle begyndte selv at gå over vejen fra pavillonerne til Lundebos kantine ved hvert måltid. Der har også været en del overvejelser om hvordan beboerne kunne klare at bo så tæt ved byggeriet, men det har vist sig at være en fordel, da alle dermed kan følge med, og ikke skulle vende sig til helt nye omgivelser.

Ingen arbejdsulykker endnu

En anden fordel ved at byggeriet er foregået så tæt på, har været at alle er blevet nødt til at være ekstra påpasselige og byggepladsen har december 2016 været uden arbejdsulykker i 450 dage i træk.

Når byggeriet står endeligt færdigt i midten af 2018, vil de nye boliger være placeret således, at alle er nødt til at komme udenfor for at komme til frokost og aftensmad. Der vil blive etableret overdækkede gangstier fra boligerne til restauranten.

Alle ser selvfølgelig frem til at projektet bliver helt færdigt, men det har også været omstillingerne og besværet værd, når man ser starten på det færdige resultat og beboerne tager deres nye boliger i brug. Der er mange der glæder sig til at komme ud og sidde på deres nye terrasser og nyde foråret og sommeren.

Lidt om Lundebo

Lundebo er et Specialcenter og botilbud for hjerneskadede mennesker, der typisk har pådraget sig skaden i voksenalderen, enten på grund af ulykke, blodprop eller på grund af stof- eller alkoholmisbrug. Når byggeriet står færdig er der plads til 58 beboere heraf 8 skærmede pladser til borgere med særlige behov for at lukke af for deres omgivelser. Lundebo beskæftiger 180 medarbejdere herunder nogle i produktionskøkkenet, der fra 2016 leverer mad til alle plejecentre og frivilligecentre i Sorø kommune. Maden herfra bliver iøvrigt bragt ud med el-biler med chauffører i job-prøvning.

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed