DIANALUND

Nytårsudtalelse fra Lokalarkivet i Dianalund

Lokalarkivet i Dianalund er en kommunal institution og dækker Sorø Nordvest, de fire sogne, der i sin tid udgjorde Dianalund kommune. Grundlaget er små 8000 mennesker.

I 2018 havde Arkivet 1064 besøgende, heraf 265 skoleelever. Vi fik 88 donationer, dvs. at 88 personer gav os effekter til Arkivets samling. 35 mailede og 11 telefonerede vedrørende historien i vort område, ligesom mange mundtligt har bidraget med oplysninger om egnens historie.

Arkivet har afholdt 6 fyraftensmøder i 2018 og har haft to store events. I forårssemesteret handlede det om industrien i vort område, i efterårssemesteret handlede det om Indre Mission. Desuden har vi haft en udstilling om arbejderbevægelsen op til sommerferien, og i foråret en udstilling om hvad man kan finde med en metaldetektor, ligesom frivillige fra Arkivet har opført dukketeater på Biblioteket. Desuden har Arkivet deltaget i eventen ”Historiske dage”, hvor elever fra Holbergskolen oplevede historien udenfor skolen, og arkivlederen fortalte om overnaturlige ting i vort område i Dianalundcentret i forbindelse med Halloween.

To store og to mindre events i 2019

I forårssemesteret hedder eventen ”Ih hvor forandret”. Med udgangspunkt i Borgerhuset, der i 2019 fylder 50 år, og skolen fokuserer vi på de store forandringer der er sket i navnlig Dianalund og i Ruds Vedby. To har allerede sagt ja til at holde fyraftensmøder og en vil holde et lysbilledforedrag om aftenen. Datoer meddeles senere.

I efterårssemesteret hedder eventen ”Kommunikationsmidlernes forandring”. Indimellem har vi to mindre udstillinger: I 2019 fylder den lokale afdeling af Sønderjysk forening 70 år. Det fejrer foreningen selv med en stor middag. Arkivet markerer det med en udstilling i marts. Og til kulturnatten, der på nuværende tidspunkt tænkes afholdt 6. juni, har vi også en specialudstilling, hvis tema ikke skal røbes på nuværende tidspunkt. I efteråret vil vi igen lave et mindre tema om det overnaturlige.

Lokalarkivet ønsker alle sine gamle og nye besøgende et godt nytår.

Jørgen Mogensen
arkivleder

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed