DIANALUND

Nyt tilbud til børn og unge i sorg og krise

Sorø Kommune har indgået samarbejde med foreningen ”PUST”, som tilbyder samtalegrupper for børn og unge, når livet er svært.

Hvert år oplever ca. 2.500 børn i Danmark at miste en forælder, og ca. 600 oplever at miste en bror eller søster. Næsten hvert andet barn vil på et tidspunkt opleve sine forældre blive skilt.

Foreningen PUST

Foreningen ”PUST”, der er stiftet af Rune Rønne, som er lærer og til daglig arbejder på Holbergskolen i Dianalund, og Louise Sjøberg, som er uddannet sygeplejerske, vil bidrage til, at ingen kommer til at gå alene med sorgen. Derfor har de etableret PUST, som afholder samtalegrupper for børn, unge og voksne i sorg og krise. Derudover har PUST etableret skilsmissegrupper og ensomhedsgrupper for både børn, unge og voksne.

I Sorø Kommune er man glade for det nye tilbud og har indgået et samarbejde med foreningen, som blandt andet indebærer, at kommunens lærere, pædagoger og sundhedsplejersker kan henvise børn og unge til samtalegrupperne.

”De frivillige kræfter i PUST kan dække et behov, vi ikke har mulighed for at imødekomme som kommune. Særligt i forhold til de børn og unge, som ikke har behov for decideret behandling, kan samtalegrupperne være en fremragende hjælp til at komme godt igennem en svær tid. Det er vigtigt at understrege, at PUST ikke tilbyder hverken terapi eller behandling. Foreningens frivillige stiller sig i stedet til rådighed med nærvær og tid til at lytte til børnene og de unge,” siger Henrik Madsen, chef for Børn og Familier i Sorø Kommune.  

De frivillige i PUST har desuden gennemgået et kursus i samtalegruppeledelse og får løbende supervision af to psykologer fra Sorø Kommune, så de er klædt på til at møde de udfordringer, der kan opstå. Der er altid to frivillige med i en samtalegruppe, og de har mulighed for at henvise barnet eller den unge videre til Sorø Kommunes familierådgivning, hvis de vurderer, at der er behov for professionel hjælp.

Her finder du PUST

Hvis du kender et barn eller en ung, som kunne have glæde af at være med i en samtalegruppe, kan du kontakte foreningen på 25303546.

Du kan også finde information på hjemmesiden: www.pust.nu

På nuværende tidspunkt tilbyder PUST følgende samtalegrupper:

  • Sorggruppe for børn i alderen 6-13 år
  • Sorggruppe for unge i alderen 14-18 år
  • Sorggruppe for voksne i alderen 19-39 år
  • Sorggruppe for voksne i alderen fra 39 år og op
  • Skilsmissegruppe for børn i alderen 6-12 år
  • Skilsmissegruppe for unge i alderen 13-19 år
  • Skilsmissegruppe for voksne
  • Ensomhedsgruppe for unge i alderen 14-18 år (starter i august)
  • Ensomhedsgruppe for voksne i alderen 19-29 år (starter i august)
  • Ensomhedsgruppe for voksne i alderen fra 30 år og op (starter i august)

Kontakt

Rune Rønne, PUST, på 51364117

Henrik Madsen, chef for Børn og Familie i Sorø Kommune, på 29 68 31 93

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed