DIANALUND

Nu kan du bestille en flextur i Rejseplanen

Det er vigtigt at kunne komme frit omkring overalt på Sjælland. Men det er ikke altid, at bus og tog dækker til sommerhuset eller rækker hele vejen til gården. For at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser og tog, gennemfører Movia derfor i samarbejde med Sorø, Holbæk og Næstved Kommuner et forsøg, hvor flextur kan findes i Rejseplanen. Kalundborg og Roskilde Kommuner har siden foråret deltaget i det samme forsøg.

Flexturen starter ved havelågen

Derfor vil du i Sorø, Holbæk og Næstved Kommune blive tilbudt flextur i Rejseplanen, hvis bus og tog ikke dækker hele rejsen. Flexturen starter ved havelågen og kører dig til et udvalgt skiftested, hvor du nemt kan komme videre med bus og tog – eller omvendt. Det er Rejseplanen, der sørger for at kombinere de forskellige transportformer, flextur, bus og tog, så du får den mest optimale rejse. Og i de få tilfælde, at det ikke er muligt at tage en bus eller tog på dele af rejsen, tilbydes en flextur hele vejen. En flextur vil koste 24 kr. uafhængigt af rejsens længde. Ordningen er for alle. Du betaler med betalingskort, når du bestiller turen.

Rejseplanen er en af danskernes foretrukne apps, og derfor arbejder Movia for, at borgere kan komme til at booke flextur via Rejseplanen i alle kommuner på Sjælland, der ønsker at tilbyde denne service. Målet med forsøgsordningen er, at alle kan få et stoppested der, hvor de bor eller der, hvor de skal hen – også et stykke væk fra de store busruter eller togstationer. Det kan bringe den kollektive transport tættere på alle borgere på hele Sjælland og styrke mobiliteten for borgere og virksomheder.

– Den nye ordning, hvor man kan kombinere flextur med bus og tog, vil give nye muligheder for mange borgere. Jeg er meget optaget af, hvordan vi styrker trafikforbindelserne i kommunen, og her er kombinationen af flextur og bus og tog et værdifuldt supplement,” siger formand for Teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard.

Flextur i Rejseplanen appellerer til en ung målgruppe

Siden 1. marts 2018 har flextur i Rejseplanen kørt som forsøg i Kalundborg og Roskilde Kommuner. Erfaringerne herfra viser, at Flextur i Rejseplanen appellerer til en yngre målgruppe end den almindelige flextur gør. Gennem den almindelige flextur ordning står borgere fra 70 år og opefter for 65 pct. af turene, mens de 20-29-årige er den aldersgruppe, som står for de fleste ture i flextur i Rejseplanen.

Fra 1. marts til og med august 2018 blev der bestilt 96 ture med flextur i Rejseplanen i Roskilde og Kalundborg Kommuner. Det svarer til otte ture i gennemsnit pr. måned pr. kommune.

 

Alder Antal kunder
10-19 år 9
20-29 år 28
30-39 år 18
40-49 år 15
50-59 år 18
60-69 år 5
70-79 år 3
Hovedtotal 96

 

 

Fakta
  • Flextur er en del af rejseplanen. Du vil derfor automatisk blive tilbudt flextur, når bus og tog ikke dækker din rejse eller ikke rækker hele vejen. Er flextur en mulighed, vil flextur fremgå af rejseoversigten i rejseplanen.
  • Movia vil løbende sammen med kommunerne evaluere forsøget.
  • Andre steder i Danmark er trafikselskaberne også i gang med at indføre flextur i Rejseplanen. I Nordjylland har det været muligt at få tilbudt en såkaldt Plustur i Rejseplanen i alle kommuner siden januar 2018. På Fyn har Telekørsel været tilbudt i alle kommunerne undtagen Odense Kommune siden august 2018. I Midtjylland og Sydjylland har Midttrafik og Sydtrafik indført plustur som forsøg i henholdsvis Lemvig og Sønderborg Kommuner.

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed