DIANALUND
Niels NIARN Roos foredrag om musik og misbrug

Niels NIARN Roos foredrag om musik og misbrug

Der var stort fremmøde på 180 personer heraf 54 under 18 år, de kom alle for at høre Niels NIARN Roos holde foredrag, om sit misbrug af stoffer og alkohol, der startede helt tilbage da han var 13 år. Første gang var dog ikke nogen succes, men efter han begyndte at optræde og alle andre i miljøet også drak, blev det langsomt mere og mere igennem mange år. Der var ingen i omgangskredsen der sagde noget, alle andre forventede nærmest at rapperen NIARN skulle drikke. Nedturen begyndte ved udgivelse af hans tredje album, hvor succesen udeblev og dermed indtjeningen, herefter blev han nødt til at tage de jobs han blev tilbudt. Jobs som han egentlig aldrig ville have taget, hvis ikke det fordi han manglede penge til sit forbrug.

“Til middag hos…”

Det ene af disse jobs var som medvirken i tv3-programmet “Til middag hos…”, her skulle han foregive at have andre “kendte” på besøg til middag. Han klarede det med nød og næppe, men kom dog for sent til første optage dag, så de optagelser skulle så tages efterfølgende tirsdag. Weekenden bød på klub-turne med flere jobs på diverse diskoteker, hvor man typisk hvert sted fik udleveret en flaske spiritus efter eget ønske. Han vågner op på et vandrehjem, med store smerter i maven. Niels forsøger at få aflyst optagelsen efter at have fået konstateret nyresten, men produktionsselskabet stoler naturligvis ikke på ham, og truede ham med, at han og hans med-deltagere ikke ville modtage honorar. Han havde iøvrigt valgt at barbere overskægget under sin turne, så der måtte sættes et kunstigt overskæg på ham under optagelserne. Som Niels selv udtrykte det: “Ikke et af de stolteste øjeblikke i hans liv”.

Hans livs kærlighed

Hans misbrug gik også ud over hans forhold til hans livs kærlighed, men alkoholikeren Niels var bare glad for endelig, at være sluppet for den der “Kælling”, som han syntes hele tiden, var på nakken af ham for hans alkohol- og stofmisbrug. Hun ender dog med at redde hans liv, da hun inviterer ham hjem efter flere års adskillelse, fordi hun godt kan se hvor langt ude han efterhånden er kommet. Ekskæresten får ham indlagt, da han ved ankomsten til hendes lejlighed er så syg, at han ikke kan stå op. Han kommer på intensiv i 10 dage og er efterfølgende indlagt i 20 dage. Han har en betændt bugspytkirtel, der var få dage fra at sprænges, som i de fleste tilfælde ville have betydet døden.

Slut med stoffer og alkohol

Efter denne bratte opvågning, beslutter Niels sig for at det nu er slut med al stof- og alkoholmisbrug. Han får hanket så meget op i sig selv, at han kommer til at gå regelmæssigt hos AA, som har været af meget stor betydning for ham. Han fandt her ud af at de “gamle” mænd han sad i blandt, havde nøjagtig den samme historie at fortælle, og han skulle bare vær glad for at han overhovedet overlevede.

Niels er i dag gift med sin daværende ekskæreste, og har en lille datter. Han har i to år nu levet af at holde foredrag og sælge den bog han udgiver. Der er stadig ting at slås med, såsom en lukkemuskel i halsrøret der er ødelagt af alkoholen og tobakken. Dette bevirker at mavesyren har meget nemmere ved at komme op som halsbrand. Han kan ikke spise for fed mad, dette kan ikke fordøjes og giver derfor dårlig mave. Og så vil der på et tidspunkt også komme spørgsmålet fra datteren om hvorfor far ikke drikker øl. Hertil svarer Niels: “Fordi far har en sygdom, der gør at han ikke kan være en ordentlig far hvis han drikker”.

Det var et meget levende foredrag, hudløst ærligt, men alligevel med en hel del humoristiske indslag undervejs.

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed