DIANALUND

Næsten dobbelt så mange elever på specialskolen

Børneskolen, Filadelfia har i løbet af foråret næsten fordoblet antallet af elever. Før gik der 14. Nu er antallet 26 – og der er for første gang venteliste.

Børneskolen Filadelfia er for børn og unge med kognitive vanskeligheder som følge af epilepsi og/eller ADHD samt Autisme. De 26 børn går i helt små klasser fra 0- 10. klasse. Hertil kommer de børn, som er indlagte på Epilepsihospitalet Filadelfia.

– Årsagen til elevfremgangen er en målrettet kommunikation med kommuner og skoler, der henviser elever til os. Vi har været gode til at lytte til hvilke behov de har Vi har haft gode resultater med det arbejde, vi gør vores elever. Elever i mistrivsel, som ikke har kunnet overskue at komme i skole, kommer i skole hos os og kommer i trivsel. Måske anerkender man også i højere grad, at nogle børn ikke kan inkluderes i almindelige skoler, men bedst trives på specialskole, forklarer skoleleder Jesper Thor Olsen.

Skoleleder Jesper Thor Olsen

Den store elevtilgang har betydet, at specialskolen har ansat en ekstra pædagog og en ekstra lærer. Specialskolen har også indrettet nye klasselokaler. Desuden er der oprettet en venteliste for at få den nødvendige tid til, at de nye elever falder til på skolen. 

– Vi er glade for at kunne hjælpe de børn, som har brug for hjælp, og som på en eller anden måde har været i klemme i det almindelige skolesystem. Vi er også glad for, at kommuner og skoler anerkender os som specialskole, og det vi står for, siger Jesper Thor Olsen. 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed