DIANALUND
Masser af aktiviteter for børn i Dianalund og resten af Sorø kommune

Masser af sommerferieaktiviteter for børn og unge

Sommerferien står for døren, og der bliver masser af muligheder for at få spændende oplevelser og prøve kræfter med nye sportsgrene og sjove aktiviteter for børn og unge i hele Sorø Kommune.

Sorø Kommune har, ligesom landets øvrige kommuner, fået penge fra regeringen til sommerferieaktiviteter for børn og unge, som skal omfatte både faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter med fokus på leg og læring. Kommunen har valgt at indgå partnerskab med Sorø Sportsråd om at udbyde aktiviteterne i samarbejde med en lang række lokale foreninger, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Lars Damgaard, siger:

– Vi glæder os til at kunne give kommunens børn og unge nogle oplevelser ud over det sædvanlige i løbet af sommeren. Der bliver arbejdet på højtryk for at stable et spændende og alsidigt program på benene. Der vil både være faglige aktiviteter – det kan være udflugter, museumsbesøg eller ligefrem sommerskole – og mere fritidsprægede aktiviteter som sport, spil og leg. Vi håber, at rigtig mange familier vil gribe mulighederne. Der bliver masser at glæde sig til.   

Kulturchef, Stine Rich Hansen, siger: 

– De ekstra midler gør, at foreninger og kulturinstitutioner kan skrue op for aktiviteterne og virkelig vise, hvad de har at byde på. Jeg er meget imponeret over, at alle har grebet opgaven med stort engagement. Vi glæder os meget til samarbejdet med de mange aktører. Det er også meget positivt, at Sorø Sportsråd har valgt at stille deres koncept og webplatform til rådighed. Sportsrådet har 30 års erfaring med at arrangere sommerferieaktiviteter i samarbejde med kommunens foreninger og kulturinstitutioner, så de er en stærk og værdifuld samarbejdspartner.

Udover de allerede planlagte aktiviteter fra foreningslivet vil blandt andre Ung Sorø og SSP byde ind med faglige tilbud og tilbud målrettet de unge.

Formand for Sorø Sportsråd, John Christoffersen, siger: 

– Sommerferieaktiviteterne er altid et hit. De lokale foreninger har lang erfaring med at stable gode aktiviteter på benene, så børnene får nogle anderledes oplevelser i sommerferien. Med de ekstra midler bliver der mulighed for at gøre endnu flere gode ideer til virkelighed – til glæde for børnene og de unge. 

Opfordring til foreninger: Vil I være med?

Foreninger eller andre, som har gode ideer til sommerferieaktiviteter for børn og unge, er velkomne til at henvende sig til Sorø Sportsråd eller til skolekonsulent Steen Windfeldt fra Sorø Kommune, som står for sommerferieaktiviteterne. Man kan også tilmelde sine aktiviteter direkte på Sportsrådets hjemmeside www.sportsraadet.dk

Fakta

  • Regeringen har afsat 200 mio. kr. til sommerferieaktiviteter for børn og unge mellem 6 og 17 år. Pengene fordeles blandt alle landets kommuner til faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter med fokus på leg og læring. 
  • Sorø Kommune har modtaget 1,1 mio. kroner.
  • Sorø Kommune har indgået partnerskab med Sorø Sportsråd om aktiviteterne.
  • Aktiviteterne vil kunne ses på hjemmesiden www.sommerisorø.dk, som opdateres løbende. Alle skoleelever får et postkort med hjem i skoletasken i næste uge, som fortæller om mulighederne.
  • Langt de fleste aktiviteter er gratis og kræver ikke tilmelding. Bare mød op!

Artikelbillede: People photo created by senivpetro – www.freepik.com

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed