DIANALUND

Lokalarkivet åbner forårseventet: “Ih hvor forandret”

Torsdag den 7.2. kl. 15-17 har vi reception på vores forårsevent 2019: ”Ih hvor forandret”

Eventen består af en 80 m2 stor udstilling i Lokalarkivet, der er åbent torsdage 13- 17 og en række fyraftensmøder også om torsdagen, men kl. kl.16-17. Indtil nu er der tilrettelagt 5 sådanne fyraftensmøder.

Da ventemøllevej var markvej

Eventen vil fokusere på det, vi alle kan huske, men som vi har glemt, dvs. udviklingen på vor egn i mands minde. Hvem kan i dag huske at Ventemøllevej var en markvej? Hvem kan huske Dianalunds første bykort? Hvem kan huske Lokaltelefonbogen? Vi viser en check fra 1980’erne, der ikke er indløst, de penge, vi brugte i 80’erne, en bankbog, ”My Little Pony” og meget mere. På tre fjernsyn viser vi musikvideoer fra 70’erne og 80’erne og fotos fra den tid. Af hensyn til husarerne har vi også dameundertøj og badedragter fra gamle dage. Men først og fremmest har vi store fotografier, der viser forandringen: luftfotos og fotos fra 1969 og frem.

Borgerhuset og Holbergskolen

Vi har et særligt afsnit om Borgerhuset, der i år fylder 50 år, og dens omgivelser, samt på folkeskolens undervisning. Hvem husker i dag regnestokken, eller kuglerammen fra Skellebjerg skole? I 1990’erne havde Holbergskolen en ”værkstedsordning”, indtil 1986 hed inspektøren Johs. Kaasgaard. Husker man ham i dag? Hvordan så lærerne ud i 1976? etc. Udstillingen om undervisningen koncentrerer sig om matematik, tysk, geografi, historie og sløjd.

Fyraftensmøder

21. februar
Runa Mathorne: min barndom i Tåderup

7. marts
Ove Petersen: Da jeg kom i kommunalbestyrelsen

21. marts
Lissie Jensen: Dianalunds udvikling siden 1973 med udgangspunkt i dias om Dianalund Børnehave

28. marts
Søren Nielsen: Tersløse siden 1939

11. april
Finn Pilegaard Beyer: Min barndom og ungdom på Engtoftevej

Flere fyraftensmøder vil komme til.

Desuden vil jørgen Mogensen den 13. april om aftenen holde et lysbilledforedrag[1] om udviklingen siden 1961 i Dianalund og Ruds Vedby.

Hele Eventet laves i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for gl. Dianalund kommune

[1] Af hensyn til de, der ikke ved, hvad et lysbillede er, så er Lysbilledforedrag altså en slags PowerPoint.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed