DIANALUND
Job og Uddannelsesmesse 2018

Job- og uddannelsesmesse i vækst

750 elever fra 8. og 9. klasse indtager på onsdag Sorø Hallen til årets store Job- og Uddannelsesmesse, som er arrangeret af Sorø Erhverv, UU Vestsjælland og Jobcenteret og Fagcenter Børn og Familie i Sorø Kommune.

På messen kan eleverne blive klogere på deres job- og uddannelsesvalg gennem mødet med lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Og mulighederne for at få inspiration og ny viden om brancher og jobmuligheder har aldrig været større. Flere end 50 virksomheder og uddannelsesinstitutioner står klar på messen og repræsenterer et særdeles bredt udsnit af brancher og jobmuligheder.

Laila Bregner Carlsen, erhvervschef i Sorø Kommune, siger:

– Vi oplever stigende interesse for messen hos vores lokale virksomheder. Virksomhederne er i vækst og har et stærkt behov for kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Så de vil rigtig gerne i kontakt med de unge. Samtidig sætter vi i år også fokus på iværksætteri, så vi forhåbentlig kan plante nogle frø i maverne på fremtidens iværksætterspirer.

Fingrene i bolledejen

Også aktiviteterne på messen er blevet tunet i forhold til tidligere år.

– Vi har skruet op for de praktiske aktiviteter, så eleverne i år fx kan prøve kræfter med at skifte hjul på en bil, ælte et brød osv. De unge skal bogstaveligt talt skal have fingrene i bolledejen, og samtidig får de mulighed for at tale direkte med fagfolk og lærlinge fra mange brancher, siger arrangør af messen, vækstkonsulent Ole Hilden.

Elever taget med på råd

For at gøre messen endnu mere relevant og spændende for de unge, har Sorø Kommunes Fælles Elevforum (fælles elevråd for alle seks folkeskoler) været involveret i planlægningen. Eleverne har blandt andet været med til at udvikle Den Store Klassedyst – et aktivitetsløb, hvor samtlige 8. klasser dyster mod hinanden på messen.

Tid og sted

Job og uddannelsesmessen finder sted onsdag den 17. januar i Sorø Hallen, Ringstedvej 20, 4180 Sorø. Messen er åben for kommunens 8.-9. klasser fra 9-12, og for ledige og andre interesserede fra 12.00-13.30.

Job og Uddannelsesmesse 2018

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed