DIANALUND

Initiativ og Aktiviteter Blomstrer i Sorø Kommune: Lokale Frivillige Modtager Støtte fra Kultur og Fritidsudvalget

På seneste møde med Kultur og Fritidsudvalget blev det tydeligt, at engagementet og kreativiteten blandt de lokale aktører fortsætter med at blomstre. Med et stort antal ansøgninger til udvalgets puljer blev det klart, at frivillige ildsjæle er ivrige efter at skabe positive forandringer i lokalsamfundet.

Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Kasper Nygaard, udtrykte sin begejstring: ”Vi er altid positivt overrasket over, hvor stort initiativ og idérigdom frivillige ildsjæle er med til at skabe for andre. Det vidner om en stor virkelyst og ønsket om at skabe noget i vores kommune, og oftest i lokalområderne. Det er vi rigtig glade for.”

På mødet blev der tildelt midler til flere lokale projekter. Spejdergruppen Karl af Riise Gruppe modtager støtte til nye miljø- og kvalitetsbevidste telte, Ruds Vedby Garden får mulighed for at investere i nye uniformer, og idrætsforeningen i Lynge Broby kan starte en ny aktivitet op: Pickleball.

Der blev også tildelt midler til kulturelle formål, herunder støtte til Sorø Jazz til deres Jazzfestival i 2025 og til Folkekulturværkstedet Broby Gl. Skole, der faciliterer en række aktiviteter som hyrderåb og balladeværksted.

Begrænsede midler

Dog måtte udvalget foretage prioriteringer på grund af begrænsede ressourcer. Kasper Nygaard forklarede: ”Vi ville gerne støtte det hele, men med vores nuværende og begrænsede midler må vi prioritere. Vi har derfor set meget på, hvilke idéer der bedst understøtter vores nye kultur- og fritidspolitik.”

Han tilføjede: ”Vi har også set på variationen i de tilbud, vi understøtter, så der er noget for de fleste. Særligt er jeg glad for, at et samlet og enigt udvalg har haft for øje at understøtte ansøgninger geografisk rundt i kommunen – det er vigtigt også for hverdagen.”

Den nye Kultur og Fritidspolitik 2023-2026, vedtaget i juni 2023, fokuserer på fire overordnede temaer: Sammen om livslang dannelse, et aktivt liv, fællesskaber og gode oplevelser samt oplevelser i natur og kultur. Puljerne til fritids- og idrætsaktiviteter samt kulturelle formål understøtter dette formål.

For yderligere information om Kultur og Fritidspolitikken 2023-2026, besøg Sorø Kommunes hjemmeside.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed