DIANALUND

Imagepleje med modspil… – Debatindlæg

DUR (Dianalund Udviklings Råd), E-DUR (ditto erhvervsudvikling) og Torveforeningen udfører et utrætteligt og forbilledligt arbejde for at fremme en positiv udvikling på alle niveauer i Dianalund. Og det er vores oplevelse, at det faktisk er lykkedes at vende en lidt forstemt ”udkantsstemning” til positiv fremskridtstro. Netop det har vi i en periode forsøgt at formidle gennem den lokale dagspresse og ugeaviserne.

I sidste uge knækkede imagefilmen imidlertid under overskriften ”Borgerne i Dianalund føler sig utrygge”. Overskriften blev i TV2 og News fulgt op af gentagne reportager om et selvbestaltet borgerværn, der skulle beskytte borgerne mod ”stærkt stigende kriminalitet og vold i gaderne”. Påstande, som blev fremsat af ”borgerværnets” medlemmer, til trods for at politiet kan dokumentere faldende kriminalitet i lokalområdet de sidste fem år. Sociale medier betyder, at hele byen ved, hver gang der bliver stjålet en spegepølse i Netto – eller kørt lidt for stærkt på en villavej. Det kan give en følelse af øget kriminalitet, selvom det modsatte kan dokumenteres.

”Borgerværnets” fremstilling af situationen i Dianalund var efter vores opfattelse fordrejet, misvisende og ensidig. Udover at der er flere grunde til skepsis overfor selvbestaltede borgerværn (manglende legitimitet, ukendt værdigrundlag, ingen myndighedsbeføjelser etc.), er det bekymrende, at så få personer (os bekendt 8) på et udokumenteret grundlag og uden modspil, får lov til at definere vores lokalområde i landsdækkende medier. Det er skadeligt for lokalområdet, og det fremmer stigmatisering af livet udenfor storbyerne.

Vi kan ikke afvise, at vi har været blinde for en gruppe borgeres følelse at utryghed. Og utryghed skal man altid tage alvorligt – også selvom den ikke har statistisk belæg. Til gengæld er det vores opfattelse, at det billede der blev tegnet af Dianalund på TV2 og News i den forgangne uge, ikke er repræsentativt for borgerne i lokalområdet. Vi tager således afstand fra den fremstilling – og behovet for et selvbestaltet borgerværn. I stedet har vi i sinde fortsat at rette fokus på de mange gode ting der sker i Dianalund. Dianalund er et lokalområde i positiv udvikling for så vidt angår handel, erhvervsudvikling, udvikling af vore institutioner, kultur, idræt, bosætning og forskønnelse af vores by, som ligger i et naturskønt område.

Skrevet af Bent Frederiksen og Finn Pilgaard Beyer

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed