DIANALUND

Hjemmeside om besættelsen

I år er det 80 år siden Danmark blev besat og 75 år siden vi blev befriet.

Lokalarkivet i Dianalund havde planlagt en stor event i den anledning, hvor man ville vise hvordan Ruds Vedby og Dianalund klarede sig igennem 2. Verdenskrig. 

Lokalarkivet har en udstilling på 85 m2 klar, og der var i den forbindelse planlagt 3 aftenarrangementer, et utal af fyraftensmøder og to ekskursioner. Alt dette er indtil videre aflyst eller udsat.

For dog at vise noget af det, der skete i Dianalund under anden verdenskrig, har lokalarkivet lavet 6-7 sider på hjemmesiden Verdenshistorien i Dianalund (vhid.dk), nærmere bestemt https://www.vhid.dk/nutiden/29.-august-1943/index.html.

Brev om forholdene

Selvom der er meget læsestof, så opfordrer lokalarkivet til at læse Karins brev til sin mor, om forholdene i Dianalund under krigen. Hun skrev brevet i dagene 8.-13. maj 1945. Man kan også læse om modstandskampen i Ruds Vedby, Skellebjerg og Dianalund. 

Siderne på hjemmesiden er stadig under opbygning, og med tiden vil der her komme flere videoer, personlige beretninger og andet relevant stof.

Artikelbillede: WikiMedia, Public Domain

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed