DIANALUND
Hjælp os med at blive sunde

Hjælp os med at blive sunde

2000 borgere i Sorø Kommune skal tegne vores sundhedsprofil

Har flere droppet cigaretterne? Er vi mere fysisk aktive? Hvor mange føler, at de har et godt helbred? Hvor mange lider af flere sygdomme? Hvor mange er ensomme? Det får vi svar på, når 34.000 borgere i Region Sjælland – 2000 borgere i hver af de 17 kommuner – har svaret på spørgsmålet: “Hvordan har du det?”

Det er en Danmarks største undersøgelse af borgernes sundhed, hvor i alt 300.000 danskere inviteres til at deltage. Heraf 34.000 i Region Sjælland, fordelt på 2000 i hver kommune. Deltagerne har netop fået tilsendt et spørgeskema med digital post.

Er det sket en udvikling?

Sundhedsprofilen 2017 “Hvordan har du det?” er en undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom blandt unge og voksne i hele Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i 2010 og 2013, og nu skal den nye undersøgelse afsløre, hvordan det står til i 2017. Er det sket en udvikling? Har tidligere indsatser haft en effekt?

Tættere på begrebet ensomhed

Denne gang er der ekstra spørgsmål om ensomhed. Spørgsmålene skal bidrage til skabe et bedre billede af, hvor mange der er alene eller ensomme. Man kan være alene uden at føle sig ensom, og man kan føle sig ensom i selskab med andre.

Svarene skal vise behov for handling

Vi bruger svarene til at tegne en sundhedsprofil af befolkningen i Region Sjælland og hver af de 17 kommuner. Det er et redskab til at planlægge og målrette kommunens tilbud til borgerne, så vi skaber mere sundhed. Vi får et billede af, hvor det er vigtigt at sætte ind, og hvordan pengene og personalekræfterne bruges bedst. Svarene skal giver et fingerpeg om behovet – og derfor opfordrer vi alle, der modtager et spørgeskema, til at svare.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed