DIANALUND
Fysisk aktivitet paÌŠ plejecentret Mølleparken skal give mere lyst til livet

Fysisk aktivitet på plejecentret Mølleparken skal give mere lyst til livet

Fællesskab og fysisk aktivitet skal give de 30 beboere på plejecentret Mølleparken en alderdom med større livskvalitet. Det er visionen bag et projekt, der skal gøre plejecentret til et certificeret idrætsplejecenter.

Stoledans, New Age Curling og indendørs boldspil bliver hverdag for beboerne på plejecentret Mølleparken i Dianalund.

”Vi ønsker, at alle beboere får muligheden for at være fysisk aktive på en måde, der passer til den enkeltes behov og kunnen. Aktiviteterne skal skabe et levende liv på plejecentret og styrke relationerne mellem beboerne”, siger Susanne Piil, leder af plejecentret Mølleparken, og fortsætter:

”Vi ved, at større eller mindre funktionsnedsættelser betyder, at mange ældre oplever, at deres livskvalitet i hverdagen er blevet betydeligt forringet. De kan ikke længere på eget initiativ deltage i fysiske eller sociale aktiviteter. Det kan hurtigt blive en negativ spiral, der kan føre til yderligere funktionsnedsættelse”.

Frivillige og ansatte kræfter forenes

Alle aktiviteter, der sættes i gang, sker i et samarbejde mellem frivillige og ansatte. Der er blevet oprettet en lokal frivillig forening på centret, der skal sikre mindst en fysisk aktivitet om dagen, fx stolegymnastik, boldspil, cykelrickshaw, krolf og udflugter.

”10 frivillige og minimum fem nøglemedarbejdere vil gennemgå et fælles instruktørforløb med kurser, der giver et grundlæggende kendskab til fysisk funktionsevne hos ældre, og til hvordan man kan vedligeholde og styrke funktionerne. På den måde sikrer vi, at kvaliteten af aktivitetstilbuddene er høj”, siger Susanne Lysholm Jensen, frivilligkoordinator Sorø Sundhed og Omsorg.

”Gang i Mølleparken”

Den 22. november bliver der afholdt aktivitetsdag, hvor beboerne skal prøve kræfter med bl.a. curling, bowls, stoledans og crossboule. DGI og DAI står sammen med lokale frivillige for aktiviteterne på dagen.

”Fysisk aktivitet er ikke begrænset til de, der har en stor funktionsevne. Det at bevæge sig sammen med andre har en masse positive effekter, der går på tværs af alder, køn og fysik. Hvis man ikke bevæger sig, så risikerer man at gå i stå, Det er derfor dejligt at se, hvordan plejecentret er gået til opgaven”, siger Bente Riis, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Kommunen har fået midler fra Sundheds- og ældreministeriets pulje til livskvalitet på plejehjem og plejecentre.

Aktivitetsdagen på plejecentret bliver afholdt den 22. november fra kl.14.30 til 17.00

For mere information

DGI, Bente Riis, tlf. 23 60 51 68

DAI, Pol Sølvstein, tlf. 40 40 05 87

Plejecentret Mølleparken, Susanne Piil, tlf. 20 53 55 60

Sorø Kommune, Susanne Lysholm Jensen, tlf. 20 51 72 20

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed