DIANALUND

Fyraftensmøde om store forandringer i Tåderup de sidste 50-60 år

Kom og hør Runa Mathorne, der holder fyraftensmøde i Borgerhuset i dag kl. 16-17

Runa Mathorne vil i dag fortælle om Tåderup, som hun husker den fra sin barndom og ungdom for godt 40 år siden. Tåderup er den største landsby i Skellebjerg sogn, og var engang kendt over hele Sjælland, for her boede en smed, der var fantastisk til at lave leer. Det hævdes, at bondekarle kun ville ansættes, hvis de kunne få en ”taaderupper” at høste med. Det var dog tilbage i 1800-tallet. I mellemkrigstiden fandtes ”Taaderup vognfabrik” og endnu mens Runa var barn, fandtes en købmand, som lukkede i 1965. Husflidsskolen lukkede i 1960’erne, og endnu i dag kan produkterne fra skolens virksomhed ses i de enkelte hjem. Husflidsskolen afholdte til midten af 1960’erne de formidable tøjrpælsfester, der fandt sted hvert forår på Kristi Himmelfarts dag, med over 200 deltagere. Tåderup havde også egen skole indtil 1954.

Taaderup købmandsforretning

Det er i dag mellem 16 og 17

Alt det, og meget mere kommer Runa Mathorne ind på den i dag, hvor hun kommer med et oplæg om Tåderup kl. 16—17 i Lokale 3 i Borgerhuset. Alle er velkomne. Der er gratis entre.

Taaderup smedje

Arrangør er Lokalarkivet i samarbejde med Lokalhistorisk Forening.

Skrevet af Jørgen Mogensen, arkivleder

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed