DIANALUND
frivillig-prisen-2017

Frivillige ildsjæle fejret

Mandag modtog Ole Brøndum fra Æ ldresagen årets individuelle pris, mens den kollektive pris gik til Værger og Netværksfamilier under Røde Kors Sorø.

Afsløringen af prisvinderne plejer at ske på Frivillig Fredag, foran en sal fyldt med flere hundrede festglade mennesker. Men pga. coronaen foregik prisoverrækkelsen i år lidt utraditionelt, nemlig på vindernes hjemmeadresser. Men stemningen fejlede intet, da Jens Nygaard, næstformand for Social- og Sundhedsudvalget, overrakte priserne til de to vindere.

Fem nominerede

For Jens Nygaard og Social og Sundhedsudvalget har det ikke været nemt at vælge mellem de mange indstillinger til priserne. Men de var kommet frem til at nominere fem, nemlig Ingse Rasmussen, Lokalrådsformand i Ruds Vedby, Ole Brøndum, Næstformand i Æ ldresagen Sorø, Ib Skovlykke, Formand for NOOB (Niløse og Omegnsbeboerforening), Værger og Netværksfamilier under Røde Kors og Mums.

Herreværelset

Et enigt udvalg pegede dog på de to prisvindere. Ole Brøndum er udvalgt, fordi han betegnes som en ildsjæl med mange jern i ilden. Han har bl.a. som initiativtager til ‘Herreværelset’ været med til at skabe nye muligheder for mænd, som pludselig står i en livssituation, som kan virke uoverskuelig. Det kan være fordi, det er svært at få gang i pensionistlivet, eller fordi man måske har mistet en ægtefælle.

En rød tråd

Og de frivillige Værger og Netværksfamilier under Røde Kors Sorø, er udvalgt, fordi de gør en kæmpe indsats. Ikke alene for det enkelte menneske, der er kommet til Danmark for at få beskyttelse, men også for (lokal)samfundet, da de bidrager til, at nye medborgere hurtigere finder sig til rette i deres nye liv. Netværksfamilierne er en slags rød tråd i flygtninge-borgernes liv.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed