DIANALUND

Fokus på trafiksikkerhed på Sorøvej ved Stenlille

Kort før jul holdt Sorø Kommune møde med Vejdirektoratet. Emnet var trafiksikkerheden på Sorøvej i Stenlille, hvor der i november skete endnu en dødsulykke.

Sorø Kommune presser på for at styrke trafiksikkerheden og ønsker at indgå i en fortsat konstruktiv dialog med henblik på at finde en løsning.

Borgmester Gert Jørgensen siger: 

– Vi har forelagt Vejdirektoratet vores stærke ønske om, at trafiksikkerheden bliver forbedret, og vi har tilbudt at drøfte, om kommunale midler kunne fremme projektet og dermed få det med i Vejdirektoratets liste over behov for trafikale tiltag på statsvejnettet.  

Det største problem skyldes adfærd

Vejdirektoratet redegjorde på mødet for, hvordan de vurderer behov for trafikale tiltag både i forhold til trafiksikkerhed og fremkommelighed.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– I morgentrafikken er der problemer med trafikafviklingen, men de farlige situationer opstår især, fordi nogle bilister ikke overholder vigepligten og hastighedsbegrænsningen på stedet. For os handler det først og fremmest om trafiksikkerhed og dernæst om en god trafikafvikling.

Besigtigelse

Næste skridt bliver en fælles besigtigelse af krydset, hvor Vejdirektoratets eksperter og politiet har inviteret fagfolk fra Sorø Kommune med. Besigtigelsen er en et led i en helt fast proces for undersøgelse af dødsulykker, hvor man dels undersøger ulykkesstedet og dels forsøger at indhente viden, der kan bidrage til at sige noget om årsagen til dødsulykken. Besigtigelsen forventes gennemført i løbet af de næste to måneder. I den efterfølgende analyse vil det blive vurderet, hvorvidt der er forhold i krydset, der bør ses på, eller om andre årsager kan være skyld i ulykken.

Jens Nygaard siger:

– Det er for tidligt at sige, hvilken løsning der er den rigtige. Vi ser frem til den videre dialog med Vejdirektoratet om mulige løsninger. Det gælder om at finde en løsning, der øger trafiksikkerheden og samtidig ikke giver problemer med fremkommeligheden, som ikke bliver mindre vigtig nu, hvor vi udvikler Pilegårdstrekanten i Dianalunds østlige del.

Sorøvej er en statsvej, mens Omfartsvejen er en kommunevej. Derfor skal eventuelle løsninger findes i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og kommunen.  Eventuelle forslag til tiltag vil bero på en bevilling til Vejdirektoratet.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed