DIANALUND

Filadelfia tager det første spadestik

Et nyt udeanlæg omkring børnehospitalet

Epilepsihospitalet har taget det første spadestik til anlæggelse af et nyt udeanlæg med have og legeplads på hele området omkring Børneafdelingen og specialskolen Børneskolen.
I fremtiden skal en del af børnenes udredning foregå udenfor på et stort legende område, hvor sanserne stimuleres. Læger, terapeuter og plejepersonalet skal bruge udeanlægget til observere børn og unge med epilepsi og PNES, så udredning og behandling optimeres på en helt anderledes måde.

– Vi skal observere børnenes muligheder og ikke begrænsninger. Vi oplever, at en stor del af børnene med epilepsi ikke får fysiske udfordringer i hverdagen pga. epilepsien. Børnenes evner kan vi nu observere på en ny og sjov måde for børnene, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.

Spring ud

Projektet hedder Spring ud – og skal også skubbe til børn og forældre til at bruge kroppen trods sygdom. Børn og unge på børneafdelingen er ml. 6 måneder og 18 år. Nogle er meget handikappede, andre har ingen eller få vanskeligheder med at bevæge kroppen og bruge sanserne.

– De mange muligheder på legepladsen kan føre til, at familierne får øje på, at livet trods en kronisk sygdom kan være rart og sjovt. Forældrene får også bedre betingelser for at lade barnet løsrive sig fra deres beskyttelse, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.

Anlægget koster godt 7 millioner kroner og bliver finansieret via Den A. P Møllerske Støttefond og TrygFonden samt Filadelfias Dispositionsfond.
Hele udeanlægget ventes at stå færdigt den 27. september i år.

Opbygningen af haven og legepladsen

Redskaberne er valgt i et tæt samarbejde med KOMPAN. Der kommer seks
temaer, som opfylder behov for observation og undervisning.

  • Udfordringer med bakkelandskab, natur parkour
  • Sanserne med gynger og sanseleg
  • Leg under trækroner, palads og miljø for kørestole
  • Bold og bevægelse med multibane og træningsmiljø
  • Gaden med trafiklegeplads
  • Fællesskab med bænke
Også for andre institutioner

Ude-anlægget kan derudover, i perioder og efter aftale, åbnes for besøg af andre institutioner – både interne og eksterne institutioner, hvor der også kan være tale om fælles arrangementer.

Fakta om epilepsi

Epilepsi er en hjernesygdom, som 55.000 mennesker har i Danmark. De 6.000 er børn. Årsagen til epilepsi kan være genfejl, men også hjernesvulster eller skader ved slag fx fra trafikulykker.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed