DIANALUND

En aften i demokratiets navn med professor Robert Klemmensen

Sorø kommune og DUR havde arrangeret en aften i demokratiets navn. Professor ved Syddansk Universitet Robert Klemmensen fortalte om hvilke forudsætninger der skal til for at vi fortsat har det helt lokale demokrati. De lokale sager skal behandles, minoriteter skal kunne høres og serviceniveauet skal behandles lokalt.

Der var en interessant debat om hvor meget viden man skal have om lokal politik for at kunne stemme kvalificeret. Samtidig blev det gjort klart hvor vigtigt det er at få de unge til stemmeboksen. Derudover var der også en god debat om Regionernes berettigelse.

Det er et privilegium at kunne stemme

Budskabet fra Robert Klemmensener at det er et privilegium at vi kan stemme. “Vi har alle en pligt til at sætte os ind i hvad vores stemme betyder, så valget ikke bliver afgjort af borgere der stemmer tilfældigt.” fortsætter Robert Klemmensen.

Han fortsætter med at nævne de tre vigtigste grunde til at have et lokalt demokrati:

  • Det skal sikres at berørte interesser / præferencer kan opnå repræsentation
  • Minoriteter skal kunne opnå en repræsentation
  • Det lokale serviceniveau og udbud skal tilpasses de lokale forhold

Robert Klemmensen begrunder dette med: “Hvis ikke disse 3 betingelser kan retfærdiggøres har vi næppe gode grunde til at have delegation af magt til underliggende niveauer.”

Afslutningsvis gav Robert sit bud på om de forskellige partier går frem eller tilbage og hvordan det falder ud med borgmestre fra de forskellige partier.
Der var en god debat undervejs og tilhørerne fik en gennemgang at hvordan den politiske verden ser ud fra en forskers side og et bud på hvordan fremtiden ser ud.

Billeder og tekst af Louise Sjøberg, formand for Dianalund UdviklingsRåd

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed