DIANALUND

Dianaloopet blev indviet

De gode mennesker bag planlægning af Dianaloopet er med deres egne ord endelig blevet færdige. I går blev der så på trods af corona afholdt et mikroskopisk arrangement ved “På Banen” for officielt at indvie Dianaloopet her i Dianalund.

3 forskellige ruter

Dianaloopet er 3 forskellige ruter rundt i og omkring Dianalund, udført af Fitness- og motionsgruppen under Dianalund Udviklingsråd (DUR). Alle ruterne er lagt således at de giver den udøvende mulighed for at opleve diverse seværdigheder og historiske interessepunkter.

Ruternes længde er fordelt på henholdsvis 2,7 km, 6,3 km og 8 km. Ruterne har fået hver deres navn, der knytter sig til Dianalund og omegn. Den korteste har fået navnet Filadelfialoopet da det meste af ruten går gennem Filadelfia. Det er også den rute med flest interessepunkter. Den mellemlange på 6,3 km, har fået navnet Holbergloopet, da den blandt andet fører ud forbi Holbergs Tersløsegaard. Den længste rute har fået navnet Naturloopet da den blandt andet kommer forbi Skelbæklund og videre ind gennem skoven over Dianalund.

Gå, cykel eller løb

Alle ruterne er lagt an på at man selv kan vælge om man vil gå, cykle eller løbe ruterne. Ruterne er tiltænkt både store og små i Dianalund, med lyst til at opdage byen på en ny måde. Ruterne skal også ses som en mulighed for at gæster eller f. eks. patienter på Filadelfia, kan lære Dianalund at kende. Løbere eller elever på Dianalunds skoler, hundeejere og alle andre, der har lyst til at være aktive og udforske området på en anden måde, er selvfølgelig også mere end velkomne.

Foldere om ruterne

Der er blevet produceret foldere, der viser hvordan ruterne forløber. Disse vil være at finde på biblioteket, Dianalund Centret og Filadelfia så snart alt vender tilbage til normalen igen.

Ruterne kan også ses her på dianalund.dk på følgende adresse:

dianalund.dk/dianaloopet

Her kan du finde links til ruterne på Google Maps og fulde beskrivelser af alle interessepunkterne undervejs på ruterne.

Historien om loopet

Ting tager tid, det har på mange måder været præmissen for Dianaloopet. Kløverstierne, som er et landsdækkende sti-koncept, var for fire år siden udgangspunktet for Fitness og motionsgruppen: Fire ruter af forskellig længde, der skulle vise byens attraktioner, seværdigheder og interessepunkter. Ruterne skulle alle have samme start- og slutsted, så det kunne da ikke tage ret lang tid at lave ruterne i Dianalund, tænkte gruppen, da de gik i gang.  Men der var mange bump på vejen, inden målet nu er nået. Kort og grafik har været en stor udfordring undervejs, samt manglende tilladelse til at sætte markeringer på veje og stier af lodsejere, derfor blev den fjerde og længste rute droppet. Sidenhen stoppede tilskuddene til kløverstiskonceptet, så derfor valgte gruppen at lave Dianalunds egen udgave – nemlig Dianaloopet.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed