DIANALUND

Bliv testet før plejehjemsbesøg

Selvom der er flere positive tegn på, at det går den rette vej med at bekæmpe corona-epidemien i Danmark, så er der stadig grund til at være forsigtig. Faldende smitte under stramme restriktioner og et vaccineprogram, der er kommet godt i gang – særligt på plejecentrene er grund til optimisme. Men kun hvis den er blandet med en god portion sund fornuft.

Det gælder især i omgangen med ældre mennesker og andre sårbare grupper. Derfor opfordrer Social- og Sundhedschef i Sorø Kommune, Annette Homilius nu borgerne til at lade sig coronateste, inden de besøger familie på et plejehjem.

Vi har i forvejen besøgsrestriktioner på vores plejecentre. Vi bruger værnemidler, og vi lader ikke besøgende bruge de offentlige områder på plejecentrene. Det gør vi for at beskytte både de ældre og medarbejderne, siger Annette Homilius.

Henover julen og indtil i sidste uge var der besøgsforbud på Egecentret på grund af flere smittede med COVID-19 – både borgere og medarbejdere, og det viser, hvor hurtigt det kan gå galt, selvom man er opmærksom på at nedbringe smittefaren.

Vores medarbejdere trækker et stort læs lige nu. Og det påvirker alle, så snart nogen skal selvisoleres fordi de er nære kontakter til en smittet. Og selv om næsten 95 procent af beboerne er blevet vaccineret første gang, så er de ikke uden for fare. De skal snart genvaccineres. Men det er højsæson for virussygdomme, og vi skal blive ved med at passe rigtig godt på alle, siger Annette Homilius.

Det er muligt at få en tid inden for 24 timer i den lokale testsatellit i Sorø-Hallen.

Fakta

Hvorfor skal du vælge at blive testet

  • Beboerne på plejecentrene er særligt sårbare, og de er endnu ikke færdigvaccinerede.
  • Der er brug for at alle medarbejderne i ældreplejen er raske og kan gå på arbejde. Og hvis der er mistanke om smitte hos dem, skal de isolere sig, testes og dermed være væk fra arbejdspladsen. Det gør, at systemet kommer under pres, hvis det stadig skal kunne levere den samme gode og trygge service til dit familiemedlem.
  • Det er gratis, nemt at få en tid, og det beskytter dig og alle du møder, at du ved om du er smittet eller ej.

Bestil tid til test på www.coronaproever.dk

Artikelbillede: Medical photo created by freepik – www.freepik.com

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed