DIANALUND

Alletiders legepladser

Dianalund B&U Kultur som er en gruppe under DUR har haft held, flid og kommunale midler som dækkede lidt under 1/3 af budgettet til området ”På Banen” ved siden af borgerhuset i Dianalund i et omfang og med en fart, der godt nok kan tage pusten fra en.

Det betyder dog ikke, at der ikke i andre tider også var folk, der puslede med ideer om legepladser og fik held til at opfører nogle.

Da Dianalundcentret i midten af 1980’erne var udbygget etablerede det en legeplads for mindre børn ved siden af parkeringspladsen. Den eksisterer til dels stadig.

Omkring 1990 havde Fritidsnævnet held til at afsætte penge på det kommunale budget til legepladser. Der var dog for få penge afsat, og kun en legeplads ved Niløse skole blev bygget på initiativ af forældrene.

1993 blev Dianalund Skatepark indviet på Holbergskolen. Nogle teenagedrenge havde lavet en interesseklub og med kommunale midler fik de lavet en række skateboardramper, der først stod på Holbergskolen, senere på det grønne areal mellem Ventemøllegården og Borgerhuset.

I 1999 ville Idrætsforeningen opføre en forhindringsbane på det trekantede jordstykke ved tennisbanerne. Underlaget skulle være et 25 cm tykt gruslag, som vejvæsenet ville sørge for, og kommunen ville stå for tilsynet. Idrætsforeningen ville selv betale 55.000 kr. Alt gled glat igennem det kommunale system. Firmaet skulle kun have 50.000 kr. for opstilling af banen. Så alt så lyst ud, og banen blev etableret. Banen stod der i mange år, og de sidste rester blev først taget ned i forbindelse med den nye bane (SAMM-Pladsen), der blev etableret her i 2018.

I forbindelse med Dianalunds 110-års jubilæum i 2011 blev der etableret en legeplads i Byparken foranlediget af Borgerforeningen, men betalt af kommunen. Denne legeplads blev et par år senere udvidet således at også småbørn kunne lege her. For få år siden blev der opsat en svævebane i tilknytning til legepladsen, som Dianalund B&U Kultur søgte fondsmidler til.

Alle disse tiltag blegner dog en kende i forhold til det, der er ved at ske i denne tid.

Jørgen Mogensen
(Redaktionelt tilrettet)

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed