DIANALUND

19 graders indevarme og slukning af lys

I solidaritet med mennesker i andre dele af Europa, som er meget hårdt ramt af energikrise og inflation og mennesker i krig i Ukraine, har vi i Sorø Kommune nu sat energiforbruget ned.  Vi har skruet ned for varmen. Vi har besluttet at afkorte tidsrummet, hvor der er gadebelysning, og vi beder kommunens institutioner arbejde videre med, hvor de kan spare yderligere på energien.

Dette er tiltag, som ligger ud over kommunens normale, løbende indsats for at minimere energiforbruget som led i den grønne omstilling og på baggrund af generelt stigende energipriser.

Varme til små børn og ældre

Vi sænker temperaturen, hvor vi vurderer, at det er forsvarligt. Mange af os kan uden det store besvær godt leve med, at det er en smule koldere. Små børn, ældre og sygdomsramte borgere har sværere ved det. Der er også arbejdsfunktioner, som stiller krav om en vis varme. 

Derfor har kommunen valgt at sænke temperaturen til 19 grader i bl.a.

  • Skoler
  • Børnehaver
  • Rådhuset

Derimod opvarmer vi i vinterperioden bl.a. plejecentre, vuggestuer og behandlingsrum i sundhedscentret, sygeplejeklinikker og tandplejen som vanligt. I Idrætshaller fastholder vi den sædvanlige temperatur på 17 grader.

Vi dæmper også lyset

Fra 1. januar vil gadebelysningen være slukket fra 23.30 til 5.30. Julebelysningen vil blive slukket fra kl. 20 gennem hele ugen – i modsætning til tidligere år, hvor lyset slukkede kl. 23 i hverdage og brændte døgnet rundt i weekender.

Det udvendige lys på bygninger vil være tændt som hidtil af hensyn til arbejdsmiljø for kommunalt ansatte og af kriminalpræventive hensyn.

Kommunen har undersøgt mulighederne for at spare yderligere på den udendørs belysning. Imidlertid er lyset koblet sammen i store grupper, som enten er tændte og slukkede, og vi vurderer, at yderligere slukning vil medføre for store gener i forhold til det lave energimæssige udbytte.

Vi mener på denne vis at have fundet en energibalance, som tillader os både at tage solidariske skridt i forhold til resten af Europa og lande på et energiniveau, hvor vi stadig kan få hverdagen til at fungere på en forsvarlig måde.

Artikelbillede: Image by wirestock on Freepik

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed