DIANALUND

Teaterforestilling: ”Den Vægelsindede” på Tersløsegaard

2. juni kl. 15:00 - 17:00

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 150 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Kategori

Kultur Teater

Holberg komedie opført af Teaterselskabet Pulcra Semper Veritas. Tid: kl. 15.00. Entré: 150 kr.

Resume

I Den vægelsindede møder karakterkomedien et forvekslingsplot. Lucretia, en enke efter en modehandler i København, skifter uforudsigeligt mellem forskellige humør, holdninger og moder. Hun kan være generøs det ene øjeblik og påholdende det næste. Nogle gange følger hun de nyeste trends, andre gange holder hun fast i gamle traditioner. Hun kan læse satiriske romaner og synge franske sange på et tidspunkt, mens hun på et andet kun vil fordybe sig i religiøse tekster. Alle omkring hende bliver fuldstændig forvirrede af hendes adfærd.

Forvekslingshistorien Lucretia bliver involveret i, handler om kærlighedsforholdet mellem to sæt søskende. De giftemodne veninder Helene og Leonore er begge forelskede i hinandens brødre, Apicius og Eraste. Desværre er de unge mænd så optaget af deres egne særheder – den ene af luksus, den anden af beskedenhed – at de ikke lægger mærke til pigerne. I stedet bliver de draget mod Lucretia, der med sit uforudsigelige sind involverer dem i en række forviklinger, indtil de fire unge til sidst finder sammen. Lucretia ligner på mange måder andre markante figurer i Holbergs værker, såsom Jean de France, Gert Westphaler og Erasmus Montanus, der alle står i konflikt med deres mere konventionelle omgivelser på grund af deres unikke egenskaber. Men i modsætning til dem er Lucretia kun en birolle i komediens kærlighedsintrige.

 

Artikelbillede:Image by master1305 on Freepik

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed