AFLYST (udsat) – Musikalsk foredrag om hvordan musik og sang beriger vore liv
Arrangør
Dianalund Bibliotek
Kategori
Biblioteket Foredrag
Oplev, hvordan musikkens og sangens gavnlige effekter påvirker os. Fællessang er en sund praksis for samfundet, da det styrker os både fysisk, psykisk og socialt. Den skaber forbindelser mellem mennesker på tværs af samfundsgrupper og overbevisninger, uanset om vi befinder os i fredstid eller krisetid.
I Danmark har fællessang været en del af vores kultur siden midten af 1800-tallet. I begyndelsen var det primært en del af national identitetsdannelse, men det har også spillet en vigtig rolle under besættelsen, ungdomsoprøret og corona-krisen, hvor det har styrket fællesskabet og håbet.
Vi synger sammen hver dag – om morgenen, om aftenen, til fest, omkring lejrbålet, i kor og i kirken. Sang er en kilde til glæde og trøst, drevet af en dyb trang. Men hvad er det ved fællessang, der gør den så essentiel? Hvorfor samles vi for at synge, når vi fejrer, styrker fællesskaber eller står over for kriser?
I dette foredrag vil vi udforske fællessangens historie og udbredelse i Danmark. Vi vil synge sammen og få en indsigt i, hvordan fællessang fungerer som et mirakelmiddel.
Baggrund om Lasse Skovgaard
Lasse Skovgaard, PhD i sundhedsvidenskab, arbejder som forskningschef og har en baggrund som musikpædagog, organist og sanger. Han har tidligere været korleder, akkompagnatør, organist og musiklærer. Skovgaard kombinerer professionelt musik og sundhedsforskning og bruger sine foredrag til at dele viden om musikens indvirkning på sundheden. Han er en eftertragtet ekspert i medierne og forfatter til mange bøger og artikler om musik og sundhed. Desuden bidrager han med to sange i den nye udgave af Højskolesangbogen.
Entre
Det koster 50 kr. og du kan klikke her og bestille billetter