DIANALUND

Husbestyrerinde søges

31. oktober 2023 kl. 15:00 - 17:00

Dianalund Borgerhus

Sømosevej 44
4293 Dianalund

Find vej

Pris 25 Kr.

Arrangør

Dianalund Lokalarkiv

Kategori

Foredrag

Førhen en hyppig overskrift i avisernes rubrikannoncer. I dag blot et næsten usynligt vandmærke i kvinde- og kulturhistorien. Husbestyrerinderne er nemlig hastigt på vej ud af vores kollektive bevidsthed. Stille har de smidt forklædet, pakket Nilfisken væk og vasket den sidste malkespand. Med udgangspunkt i 25 fotos fra bogen ”Husbestyrerinde søges … Ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede” kommer vi bagom de historiske og kulturelle forudsætninger for husbestyrerindernes liv.

Om Helle Juhl

Helle Juhl er uddannet journalist i 1980 og var dagbladsjournalist frem til 1986. Hun har sidenhen arbejdet som freelancejournalist ved en række magasiner og fagblade samt inden for offentlig kommunikation. Udover uddannelsen som journalist er Helle Juhl også cand. public i kulturhistorisk formidling og har udgivet en række rigt illustrerede bøger om landboliv og barndomshistorie, kvindekamp og mønsterbrydere Kort sagt beskæftiger Helle Juhl sig med menneskeskæbner i historiens malstrøm, og både i sine bøger og foredrag levendegør hun i ord og billeder livsvilkår og normer fra et Danmark af i går. Minderne myldrer frem ved gensynet af mormors gruekedel og oldefars knæbukser, og man fascineres af det livsmod, som blev lagt for dagen i en ikke så fjern og ofte brydsom fortid.

Foredraget holdes i samarbejde med Dianalund Bibliotek.

Pris: 25 kr. inkl. kaffe og småkage

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed